Zece echipaje își dispută Cupa Dacia la Raliul Sibiului

Share this:

In perioada 15-16 aprilie 2016 este programata sa se desfasoare cea de-a doua etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop si, totodata, etapa secunda a Cupei Dacia. La fel ca in runda de debut de la Brasov, si la Raliul Sibiului vor lua startul in cadrul Cupei Dacia tot 10 echipaje, desi componenta acestora a suferit unele modificari.

La varful clasamentului se anunta o lupta foarte palpitanta intre Raul Badiu si Norbert Maior, duelul celor doi juniori urmand sa fie unul dintre punctele de atractie ale raliului. Desi este dezavantajat de materialul de concurs, echipajul Raul Badiu / Gabriel Lazar, ia startul in Raliul Sibiului din postura de lideri ai clasamentului cupei in urma victoriei de la Brasov. La moralul ridicat al lui Raul contribuie si faptul ca va pilota acasa.

“Anul trecut, dupa prima zi de competitie ma aflam pe locul 3 la general. Anul acesta, fiind la start cu o Dacia Logan de Cupa, ma vad nevoit sa imi scad putin pretentiile.” a declarat Raul Badiu “Cel mai probabil, nu am cum sa ma amestec intre locurile care puncteaza in clasamentul general, dar este cert ca tintesc victoria in fata propriilor suporteri atat la Cupa Dacia, cat si la juniori sau chiar clasa 9. Nu voi avea o sarcina usoara, noul Sandero turbo fiind o masina net superioara batranului Logan, dar cu siguranta vom da tot ce putem pentru a face un raliu cat mai bun si pentru a obtine la final rezultatele propuse.” a adaugat pilotul Sibiu Racing Team.

Chiar daca o pana de cauciuc i-a scos din lupta pentru victorie la Brasov, Norbert Maior si Alina Bianca Pop au diminuat pierderile prin obtinerea celui de-al doilea loc si prin castigarea power stage-ului. Echipajul Napoca Rally Academy, care foloseste un model Sandero, intentioneaza sa isi treaca in cont prima victorie din sezonul 2016 chiar la Sibiu. Pretentii la primele pozitii vor avea si Bogdan Talasman, secondat de Andrei Mitrasca, sau Andrei Mitre, care vine cu un nou copilot, foarte experimentat, in persoana lui Bogdan Iancu. Cele mai bine clasate echipaje debutante in prima etapa, spera si ele la imbunatatirea performantelor pe probele din apropierea Sibiului.

“In primul rand imi doresc sa terminam cu bine.” a declarat Andrei Girtofan, ocupantul celei de-a treia pozitii in Cupa Dacia la Tess Rally 45 Pro-X si invingator la debutanti. “Daca o sa stam pe drum si masina o sa fie in regula, atunci poate ca ma astept la un rezultat chiar mai bun decat la Brasov. Insa concurenta este mare iar eu nu am mai mers niciodata pe aceste probe.” a adaugat fiul dublului campionului national absolut Dan Girtofan. Andrei il va avea in dreapta sa pe Doru Vraja. Cu siguranta ca si Daniel Rusciuga / Mihaita Lazarescu, echipajul aflat momentan pe locul 5 in clasamentul cupei si locul secund in clasamentul debutantilor, isi doreste mai mult la Sibiu.

Cupa Dacia ramane categoria cu singurul echipaj complet feminin din campionatul autohton. Debutanta Cristiana Oprea a schimbat navigatoarea pentru a doua etapa, urmand sa faca echipa cu Diana Hategan. Raluca Magdas, alaturi de care Cristiana a debutat la Brasov, se va afla la Sibiu in dreapta lui Ioan Mihut, nou venit in Cupa Dacia si revenit in campionatul de raliuri. Un alt nou venit in cupa este Jean Tatu, care face sa creasca si mai mult numarul tinerilor piloti. Tatu il va avea in dreapta sa pe Eugen Rotaru si are de gand sa ia startul la minim 3 raliuri in acest sezon. Radu Luca si Mihai Stanciu reprezinta cel de-al cincelea echipaj debutant care va lua startul la Sibiu, aceasta cifra reconfirmand unul dintre principalele obiective ale Cupei Dacia, de a fi deschizator de drum in motorsport.

Si in acest an, Raliul Sibiului se desfasoara pe asfalt insa configuratia traseului s-a schimbat fata de sezonul trecut. Intrecerea programeaza in prima zi (vineri, 15 aprilie) doua probe speciale iar in cea de-a doua (sambata, 16 aprilie) inca 10, insumand un numar de 107,9 km. Printre atractiile din acest an se gasesc speciala dubla Paltinis, ce urmeaza sa fie parcursa atat in urcare cat si in coborare, superspeciala din centrul Sibiului, dar si o incursiune pe Transalpina. De mentionat si ca Raliul Sibiului 2016 conteaza si ca etapa in Campionatul National de Raliuri al Bulgariei.

În 2016 Cupa DACIA are ca partener Viarom și nu ar fi fost posibilă fără sprijinul partenerilor tehnici: Michelin, Oreca, Pilot, Mival Class, TCM Turbo si SIXT.

Clasament Cupa DACIA 2016 dupa prima etapa:

  1. R. Badiu / G. Lazăr 31p
  2. N. Maior / A. Pop 25
  3. A. Gîrtofan / D. Vraja 19 (Locul I debutanți)
  4. V. Ivan / D. Gheorghe 16
  5. D. Rusciuga / M. Lăzărescu 16 (Locul II debutanți)
  6. D. Zaharia / A. Popa 12 (Locul III debutanți)
  7. R. Luca / M. Stanciu 10
  8. B. Talașman / A. Mitrașcă 8
  9. C. Oprea / R. Magdaș 6
  10. A. Mitre / M. Căpeț 4

* Se acorda 4p bonus pentru participare

Facebook Comments