15 echipaje înscrise în Cupa DACIA 2018, 11 la startul Tess Rally Brașov

Share this:

După cum ne-am obișnuit în ultimii ani, startul sezonului de raliuri se dă la Brașov, unde la finalul săptămânii se va disputa prima etapă a Campionatului Național de Raliuri, deci și a Cupei DACIA 2018. În cifre, cea de-a 12-a ediție a competiției monomarcă va debuta astfel: 15 echipaje înscrise până acum, din care 11 vor fi prezente la Brașov; 5 debutanți; 2 femei-pilot; 6 mașini Sandero 0.9 TCe și 5 mașini Logan 1.6 MPi.

Anul acesta, Tess Rally vine cu multe noutăți în ceea ce privește echipajele care vor alerga românește, doar 3 dintre acestea fiind neschimbate față de anul trecut. Principalul favorit pentru lupta în clasamentul general este dublul campion al ediției 2017, Mihnea Mureșan, care va alerga anul acesta sub culorile echipei campioane Napoca Rally Academy, avându-l copilot pe Bogdan Iancu.

Lupta pentru podium va fi întreținută de juniorii Andrei Mitre, de data aceasta împreună cu Horațiu Baltador în rolul de copilot, și Dan Zaharia/Dan Plugaru, care vor pilota tot un model Sandero 0.9 TCe, aceștia din urmă punctând pentru Omega Rally Team. Cristiana Oprea completează batalionul de Sandero și va fi prezentă la start tot în formatul unui echipaj 100% feminin, având-o de data aceasta în dreapta pe Diana Hațegan. Ele vor alerga și în acest an sub culorile echipei brașovene ProRally Team.

Echipajele Dragoș Popa/Sorin Colceriu și Ovidiu Costea/Robert Maior rămân neschimbate ca format, dar se vor lupta începând cu acest an și pentru Trofeul Logan. Acest premiu se va acorda la fiecare etapă celui mai bine clasat echipaj ce a pilotat un automobil Dacia Logan.

În întâmpinarea misiunii Cupei DACIA de a încuraja tinerii să ia startul în raliuri într-un mod sigur și accesibil a venit în acest an anvelopele de concurs Hankook. Astfel, noile modele sunt disponibile la un preț preferențial pentru sportivii care aleargă românește. Cupa DACIA 2018 va oferi la fiecare etapă “Premiul Hankook”: câte o anvelope de competiție ocupanților locurilor I din clasamentele general și debutanți ale etapei, dar și prin tragere la sorți unuia dintre ceilalți concurenți care au terminat raliul.

Cupa DACIA își confirmă și în acest an statutul de rampă de lansare a tinerilor în automobilismul românesc, aliniind la start 5 debutanți. Dintre aceștia, o prezență notabilă este Ramona Rusu, Queen of Europe 2014 și deținătoare a unui palmares impresionant în campionatele naționale și internaționale de drift. Ea a ales să își facă debutul în Campionatul Național de Raliuri la volanul unei Dacii Sandero în cadrul Cupei DACIA, avându-l copilot pe Sorin Crișan. Tot cu Sandero vor debuta și Eugen Caragui/Robert Fus, parte a echipei DTO Tellur Rally Team împreună cu Rusu/Crișan, dar și Silviu Procopiu/Mihai Stanciu. Cu Dacia Logan vor lua startul echipajele debutante Dan Albuț/Cristian Bala și Bogdan Gheorghiu/Robert Radu.

 

PROGRAM

Tess Rally are loc la Brașov între 23-25 martie 2018. Vineri, 23 martie, are loc sesiunea de teste premergătoare raliului (shakedown) între 13-18 la Râșnov (Valea Cetății). Seara, echipajele sunt așteptate în Piața Sfatului pentru sesiunea de autografe și startul festiv, care va începe la ora 19.

Prima zi de concurs este sâmbătă, 24 martie, și va începe la ora 12:00 cu plecare din parcul de service amplasat în parcarea Coresi Shopping Resort. Se vor parcurge 2 bucle formate din probele Poiana Brașov și Pârâul Rece, ambele în urcare. Ziua 1 de concurs se va încheia cu Superspeciala din centrul orașului, începând cu ora 19:20.

A doua zi de concurs include tot 5 speciale și va începe la ora 7:48 dimineața cu faimosul duet Babarunca-Cheia, testul de anduranță al acestui raliu. Echipajele vor parcurge apoi Râșnov și Pârâul Rece, iar evenimentul se va încheia cu o coborâre pe Poiana Brașov de la 16:10, power stage-ul acestei prime etape din campionat.

În 2018 Cupa DACIA este susținută de RCI Leasing, Viarom și Mival Class reparator Renault. Partenerii tehnici care mențin buna desfășurare a competiției monomarcă sunt Hankook – anvelope de competiții, Oreca – principalul furnizor al kit-ului Sandero, Pilot – producător de accesorii auto.

Mai multe informații despre evoluția echipajelor și noutățile din Cupa DACIA 2018 puteți găsi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina facebook Cupa Dacia și pe contul de instagram @cupadacia.

Facebook Comments