Tot mai multe echipaje în Cupa DACIA, pe macadam la Raliul Aradului

Share this:

A treia etapă a Campionatului Național de Raliuri 2018 schimbă suprafața de concurs, echipajele pregătindu-se pentru prima provocare pe macadam a sezonului, Raliul Aradului. Andrei Mitre, liderul clasamentului Cupa DACIA, va participa cu obiectivul de a-și consolida poziția în fruntea competiției monomarcă, în timp ce Mihnea Mureșan revine alături de un nou copilot, decis să recupereze o parte din punctele pierdute după două abandonuri nefaste.

Raliul Aradului va avea loc weekendul acesta și păstrează configurația ediției anterioare, cu 2 zile de concurs și 9 probe speciale, care însumează 132 km de macadam.

Cupa DACIA înregistrează o listă și mai numeroasă de înscriși, cu 13 echipaje care vor alerga românește – un sfert din totalul celor care vor puncta la această etapă în Campionatul Național de Raliuri. Totuși, configurația unor echipaje s-a schimbat față de raliul de la Cluj, 3 piloți fiind însoțiți de noi copiloți. 

Învingător la Cluj, Andrei Mitre este acum în luptă directă cu Dragoș Popa pentru premiul oferit de Hankook: un weekend la o competiție de DTM în Ungaria, care îi va reveni liderului clasamentului general după primele 3 etape. Vom asista la o competiție dificilă, în care gestionarea anvelopelor și o bună strategie vor fi esențiale pentru o posibilă victorie la finalul celor 2 zile. Așa cum anunță prognoza meteo, vremea va fi un factor în plus de luat în considerare, în condițiile în care ploaia ar putea transforma traseul de concurs într-unul mult mai alunecos și imprevizibil. 

Categoria debutanților este în continuare cea mai populară, 7 echipaje așteptând cu nerăbdare să concureze pentru prima dată pe macadam. Cu un avans semnificativ în față, rămâne de văzut dacă evoluția ieșenilor Bogdan Gheorghiu/Robert Radu va fi la același nivel ca în etapele de pe asfalt. Totuși, este de așteptat ca echipajele să abordeze cu precauție tranziția de la asfalt la macadam, obiectivul esențial fiind acumularea experienței pe noua suprafață de concurs.

Evenimentul va debuta joi, 24 mai, pe esplanada din fața primăriei Arad, unde echipajele invită toți pasionații de automobilism la o sesiune de autografe, fotografii și discuții, înaintea startului festiv. Vineri dimineață, 25 mai, va avea loc sesiunea de teste (shakedown) premergătoare raliului, în localitatea Cheșinț.

Prima zi de concurs va începe în după-amiaza aceleiași zile și cuprinde o buclă de 3 probe speciale Frumușeni-Șistarovăț-Frumușeni, PS Frumușeni fiind poate cea mai permisivă din întreg raliul, cu un traseu larg, ideal pentru acomodarea debutanților cu particularitățile macadamului. Seara se va încheia cu spectacolul din centrul Aradului, bine-cunoscuta superspecială pe care concurenții vor lua startul începând cu ora 20:17.

A doua zi de concurs cuprinde 2 bucle interesante și provocatoare: Conop-Nadăș-Șistarovăț va fi parcurs dimineață și este un traseu tehnic, mai îngust decât cel din prima zi. Echipajele se vor regrupa apoi pentru un service de 30 de minute, urmat din nou de probele Conop-Nadăș, cea din urmă contând ca power stage, fiind și cea mai lungă probă a raliului – 21.7 km.

La finalul raliului, cele mai bune echipaje vor urca pe podiumul din fața Primăriei Arad începând cu ora 21:30.

În 2018 Cupa DACIA este susținută de RCI Leasing, Viarom și Mival Class reparator Renault. Partenerii tehnici care mențin buna desfășurare a competiției monomarcă sunt Oreca – principalul furnizor al kit-ului Sandero, Pilot – producător de accesorii auto, Hankook – anvelope de competiții. Partener media este Radio România Actualități, care va relata evoluția echipajelor de-a lungul sezonului, iar după fiecare raliu, piloți și copiloți care aleargă românește își vor împărtăși direct din studio experiențele din mașinile de curse.

Mai multe informații despre evoluția echipajelor și noutățile competiției monomarcă puteți găsi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina facebook Cupa Dacia și pe contul de instagram @cupadacia.

Clasamentul general Cupa DACIA 2018 înainte de a treia etapă:

  1. A. Mitre/H. Baltador 58p
  2. D. Popa/S. Colceriu 52p
  3. B. Gheorghiu/R. Radu 49p
  4. E. Caragui/R. Fus 35p
  5. C. Oprea/D. Hațegan 30p
  6. O. Costea/R. Maior 24p
  7. R. Rusu/S. Crișan 21p
  8. S. Procopiu/M. Stanciu 20p
  9. D. Albuț/C. Bala 14p
  10. M. Mureșan/B. Iancu 8p
  11. D. Zaharia/D. Plugaru 4p
  12. C. Melczer/E. Sipos 4p
  13. A. Păun/M. Drilea 4p

*Se acordă 4p bonus pentru participare

Foto de RallyZoom.ro

Facebook Comments