Mureșan și Melczer, pe prima treaptă a podiumurilor Cupa DACIA la Raliul Aradului 2018

Share this:

Debutul pe macadam din acest sezon a schimbat norocul echipajelor care aleargă românește, aducând modificări semnificative în cele două clasamente Cupa DACIA 2018. Din cele 13 mașini care au luat startul la Raliul Aradului, 4 echipaje au fost nevoite să abandoneze. În schimb, Mihnea Mureșan și Cristi Melczer au revenit în forță după abandonurile de la Transilvania Rally, impunându-se în clasamentul general, respectiv debutanți. 

Echipajul Mureșan/Andreoiu a dobândit o mult așteptată victorie la general, nelipsind însă câteva probleme tehnice. Cei doi au câștigat 5 probe speciale pe macadamul de la Arad, având o abordare precaută din nevoia de a acumula puncte în clasamentul competiției: “Odată cu etapa de la Arad am reușit să obținem prima victorie din sezon în cadrul Cupei Dacia și astfel să trecem peste problemele avute la începutul sezonului. A fost un raliu greu, care datorită situației actuale a necesitat o abordare diferită. Astfel nu am mai încercat să îmi depășesc limitele, așa cum am făcut-o până acum, rezultatul fiind mai important în momentul de față. La următoarele raliuri voi căuta să îmi regăsesc încrederea de a merge constant la limita și în același timp vreau să mă bucur de fiecare kilometru de probă specială. Doresc să îi mulțumesc lui Marcus, familiei mele, echipei și partenerilor pentru susținerea oferită și pentru că astfel m-au ajutat să trec peste această perioadă mai dificilă.” ne-a spus Mihnea Mureșan.

 Juniorul a fost urmat de echipajul Mitre/Baltador, care și-au consolidat la Raliul Aradului poziția de lideri ai clasamentului, câștigând astfel și premiul pus la bătaie de Hankook – bilete la o etapă de DTM în Ungaria. Locul 3 la general a fost ocupat de Popa/Colceriu, care continuă să ducă modelul Logan la limită. 

Dintre debutanți s-a remarcat Cristi Melczer, care alături de Ervin Sipos a reușit o evoluție foarte bună, ocupând primul loc în clasamentul dedicat nou-veniților și locul 4 la general. Aflat chiar la primul său raliu pe macadam la volanul noului Sandero, Cristi Melczer a avut o evoluție constantă pe probe: “Raliul Aradului a reprezentat pentru noi un nou start de sezon, după abandonul de la Cluj. Mașina a fost revizuită și pregatită pentru etapa arădeană, iar dorința de a termina cu bine aceasta etapa a fost una extrem de mare. Totul a decurs foarte bine încă de la începutul raliului, iar ritmul pe probele speciale a fost unul progresiv, am învățat multe iar rezultatul obținut ne-a încântat extrem de mult. Locul 4 în Cupa Dacia și victoria la Debutanți este cel mai important rezultat pentru mine. Vreau să mulțumim sponsorului Abriso Romania reprezentat prin Gabriel Nicolae pentru sprijinul acordat, echipei tehnice Sonic Motorsport pentru seriozitatea de care au dat dovada. De asemenea doresc să mulțumesc echipajului Eugen Caragui/Robert Fus pentru ajutorul acordat în timpul raliului. Pe viitor ne dorim să participăm la toate etapele până la finalul campionatului. 

Liderii clasamentului provizoriu la debutanți, ieșenii Bogdan Gheorghiu/Robert Radu, au ieșit în decor chiar pe prima probă specială de la Arad, PS1 Frumușeni, pierzând astfel minute bune care i-au scos din jocul pentru podiumul etapei. Au reușit să continue restul zilei de concurs, însă prima trecere pe proba-regină Nadăș din a doua zi le-a pus iar probleme care au dus la finalul prematur al raliului. PS 7 Șistarovăț a marcat abandonul unui alt echipaj debutant pretendent la podium, Eugen Caragui/Robert Fus. 

Surpriza raliului au fost Dan Albuț/Cristian Bala, care au reușit să aibă un ritm foarte bun cu modelul Logan pe probele de la Raliul Aradului, ocupând la final locul 2 în clasamentul debutanților și locul 5 la general Cupa DACIA. Podiumul debutanților a fost completat de Ramona Rusu/Sorin Crișan, pilotul sărbătorindu-și astfel ziua de naștere cu un rezultat foarte bun obținut la raliul de casă. 

În concluzie, Raliul Aradului a fost o etapă grea cu multe lecții pentru concurenții Cupei DACIA și cu o serie de schimbări în clasamente care vor face lupta de la finalul de sezon și mai interesantă și imprevizibilă. 

Următoarea etapă a Cupei DACIA 2018 este Raliul Moldovei, care se va desfășura la Bacău, Moinești și Onești pe 15-16 iunie. Mai multe informații despre evoluția echipajelor și noutățile competiției monomarcă puteți găsi pe site-ul www.cupadacia.ro și pe pagina facebook Cupa Dacia.

În 2018 Cupa DACIA este susținută de RCI Leasing, Viarom și Mival Class reparator Renault. Partenerii tehnici care mențin buna desfășurare a competiției monomarcă sunt Oreca – principalul furnizor al kit-ului Sandero, Pilot – producător de accesorii auto, Hankook – anvelope de competiții. Partener media este Radio România Actualități, care va relata evoluția echipajelor de-a lungul sezonului, iar după fiecare raliu piloți și copiloți care aleargă românește își vor împărtăși direct din studio experiențele din mașinile de curse.

Clasamentul general Cupa DACIA 2018 înainte de a patra etapă:

  1. A. Mitre/H. Baltador 84p
  2. D. Popa/S. Colceriu 74p
  3. B. Gheorghiu/R. Radu 53p
  4. M. Mureșan/M. Andreoiu 42p
  5. C. Oprea/D. Hațegan 40p
  6. E. Caragui/R. Fus 39p
  7. R. Rusu/S. Crișan 33p
  8. D. Albuț/C. Bala 29p
  9. O. Costea/R. Maior 28p
  10. S. Procopiu/ M. Stanciu 24p
  11. C. Melczer/E. Sipos 22p
  12. A. Păun/M. Lăzărescu 10p
  13. R. Luca/A. Luca 8p
  14. D. Zaharia/D. Plugaru 4p

*Se acordă 4p bonus pentru participare

Foto de RallyZoom.ro

Facebook Comments