Vlad Răducanu – Cupa DACIA pe timp de pandemie

Share this:

Cupa DACIA 2020 era programată să înceapă la finalul lunii aprilie cu Raliul Bucovinei, cu 15 echipaje pe lista preliminară de înscriși. Din păcate trăim vremuri dificile iar pandemia a oprit nu doar desfășurarea competițiilor, cât și demersurile sportivilor de a-și asigura bugetul necesară participării în Campionatul Național de Raliuri. Stăm de vorbă cu o parte dintre piloții care aveau în plan să alerge românește anul acesta, pentru înțelege cum le-a fost afectată rutina de sportiv și care sunt lucrurile pe care le fac pentru a rămâne pe linia de plutire.

  1. Salut! Se pare că raliurile au luat o pauză nedeterminată care ne-a dat planurile peste cap. Cum te-a afectat pe tine această pandemie din punct de vedere al bugetului, al pregătirii materialului de concurs și al antrenamentului fizic.

Din punct de vedere al bugetului pot spune ca am iesit pe plus (cumva cu parere de rau) – nu am alti sponsori in afara de Stonebird Festival – insa ratand un numar de raliuri (si trebuind sa aman si nunta) pot zice ca bugetul e cel care a avut de castigat.

  1. Cum ți-ai adaptat rutina izolării de acasă?

Eu ma simt foarte bine acasa, sunt din generatia geeks-ilor care abia asteptau sa ajunga acasa sa se joace 🙂 Ce am reusit sa adaug a fost antrenamentul fizic, pe care il fac de 3 ori pe saptamana cu ajutorul antrenorului meu, Romeo Fodulu. Pot zice ca aduce un plus de echilibru foarte necesar in perioada aceasta. 

  1. Cum te-au ajutat lecțiile învățate din motorsport să treci mai ușor peste această perioadă?

Motorsportul te face sa treci printr-o multitudine de stari psihice foarte repede, ceva similar se intampla cand esti izolat in casa cu viitoarea sotie si cu mama 🙂 (incepusem sa ne renovam apratamentul si am ramas pe capul ei) Lectiile cele mai importante in motorsport au fost despre gestionarea propriilor stari psihice si aici trebuie sa le multumesc lui Mandu si lui Codrut pentru ca amandoi m-au ajutat in aceasta privinta.

  1. Te-a determinat în vreun fel această pandemie să îți schimbi strategia, ca sportiv? Cum ți-ai pregătit revenirea la volanul mașinii de curse, atunci când va fi posibil?

Evident ca strategia a trebuit schimbata, planuiam niste cursuri de pilotaj in strainatate, care au trebuit amanate, similar planuiam sa particip si la un numar de raliuri care au fost amanate momentan. Pot zice ca pregatirea vine in perioada asta si din cursele pe simulator unde Rares Dranca s-a implicat in organizarea Romanian Rally League, care se desfasoara in perioada asta si bineinteles a Campionatului National Digital de Circuit unde avem ocazia sa participam alaturi de unii dintre cei mai buni simraceri de circuit din tara.

  1. În final, ai cuvântul. 

As vrea in primul rand sa le multumesc tuturor celor care ma sustin in pasiunea mea pentru motorsport, in special familiei dar si colegilor de birou care intra pe stream sa ma incurajeze. As vrea sa ii multumesc si lui Sorin Iliescu pentru colaborarea care a facut posibila participarea mea in Cupa Dacia. Apoi o sa le multumesc lui Rares Dranca si lui Cristi Sugar pentru ca mi-au oferit ocazia sa il bat pe Cristi pe cateva probe (chiar daca doar in spatiul virtual). As vrea de asemenea sa il incurajez pe Vlad Colceriu sa isi cumpere un volan :p Altfel sper sa trecem cu totii cu bine peste momentele acestea si sa reusim sa venim cu solutii viabile pentru viitorul apropiat. Nu in ultimul rand as vrea sa iti multumesc si tie, Cristiana, pentru aceasta initiativa. Sa ne vedem pe probe cat mai repede!

Facebook Comments