Silviu Procopiu – Cupa DACIA pe timp de pandemie

Share this:

Cupa DACIA 2020 era programată să înceapă la finalul lunii aprilie cu Raliul Bucovinei, cu 15 echipaje pe lista preliminară de înscriși. Din păcate trăim vremuri dificile iar pandemia a oprit nu doar desfășurarea competițiilor, cât și demersurile sportivilor de a-și asigura bugetul necesară participării în Campionatul Național de Raliuri. Stăm de vorbă cu o parte dintre piloții care aveau în plan să alerge românește anul acesta, pentru înțelege cum le-a fost afectată rutina de sportiv și care sunt lucrurile pe care le fac pentru a rămâne pe linia de plutire.

  1. Salut! Se pare că raliurile au luat o pauză nedeterminată care ne-a dat planurile peste cap. Cum te-a afectat pe tine această pandemie din punct de vedere al bugetului, al pregătirii materialului de concurs și al antrenamentului fizic.

Bugetul este la fel ca anul trecut, facut din mers – o sa vedem inainte de fiecare cum ne descurcam pentru ca sponsorul sunt eu. Masina este revizuita si pregatita asteapta, eu din punct de vedere fizic sunt la fel (revizuit un pic mai gras), dar foarte nerabdator.

  1. Cum ți-ai adaptat rutina izolării de acasă?

Rutina nu mi-a fost foarte afectata datorita activitatiilor mele profesionale (producerea vinurilor de MARCEA nu stie de pandemie).

  1. Cum te-au ajutat lecțiile învățate din motorsport să treci mai ușor peste această perioadă?

Nu stiu daca lectiile din motorsport sau alte lectii m-au ajuta dar am trecut destul de bine peste aceasta perioada, poate din cauza ca sunt o persoana optimista, mai greu mi-a fost fara întâlnirile cu prieteni si fara întâlnirile de la curse.

  1. Te-a determinat în vreun fel această pandemie să îți schimbi strategia, ca sportiv? Cum ți-ai pregătit revenirea la volanul mașinii de curse, atunci când va fi posibil?

Strategia este aceea de asteptare, revenirea la volanul masinii de curse vreau sa se realizeze cat mai curând.

  1. În final, ai cuvântul. 

Multumiri lui MIHAI STANCIU ca avut rabdare cu mine si mai are, echipei VARU NICU MOTORSPORT in frunte cu “Varu” si Florinel, sustinatorilor principali VALENTINA, ALEXANDRA si RADU PROCOPIU, celor care sunt pasionati de motorsport si vin pe probe in toate conditiile meteo, tuturor colegilor piloti si mecanici si nu un ultimul rand oficialiilor si organizatorilor.

Facebook Comments