Horea Balea – Cupa DACIA pe timp de pandemie

Share this:

Cupa DACIA 2020 era programată să înceapă la finalul lunii aprilie cu Raliul Bucovinei, cu 15 echipaje pe lista preliminară de înscriși. Din păcate trăim vremuri dificile iar pandemia a oprit nu doar desfășurarea competițiilor, cât și demersurile sportivilor de a-și asigura bugetul necesară participării în Campionatul Național de Raliuri. Stăm de vorbă cu o parte dintre piloții care aveau în plan să alerge românește anul acesta, pentru înțelege cum le-a fost afectată rutina de sportiv și care sunt lucrurile pe care le fac pentru a rămâne pe linia de plutire.

  1. Salut! Se pare că raliurile au luat o pauză nedeterminată care ne-a dat planurile peste cap. Cum te-a afectat pe tine această pandemie din punct de vedere al bugetului, al pregătirii materialului de concurs și al antrenamentului fizic.

Salutare, această pauză ne-a afectat din mai toate punctele de vedere. Mașina încă nu este pregătită, bugetul este doar parțial și probabil așa va și rămâne, având în vedere situația economică. Încerc pe cât posibil să fac mai multă mișcare și aici pot să spun că se văd deja câteva kilograme în minus :))

  1. Cum ți-ai adaptat rutina izolării de acasă?

Din fericire am reușit să lucrez și de acasă, dar este greu, mai ales dacă ești o persoană obișnuită să fi tot timpul în mișcare.  Încerc să planific în continuare activitățile zilnice și să evit o eventuală rutină, dar după cum știm și din motorsport, teoria este ușoară, practica mai grea.

  1. Cum te-au ajutat lecțiile învățate din motorsport să treci mai ușor peste această perioadă?

Cel mai mult pot să spun că m-au ajutat acele momente în care trebuie sa uiți de restul problemelor și să te concentrezi 100% la ceea ce faci în momentul respectiv. Este o tehnică care pe mine mă ajută destul de mult în această perioadă: de fiecare dată când îmi este greu să fac ceva, îmi imaginez că sunt la stratul unei probe și trebuie să dau tot ce am mai bun din mine.

  1. Te-a determinat în vreun fel această pandemie să îți schimbi strategia, ca sportiv? Cum ți-ai pregătit revenirea la volanul mașinii de curse, atunci când va fi posibil?

Ca sportiv încerc să revin cât mai puternic și determinat, astfel încât să obținem rezultatele dorite. Cu toții sperăm ca revenirea să aibă loc cât mai repede și să ajungem să ne bucurăm împreună de acest sport minunat.

  1. În final, ai cuvântul. 

În primul rând vreau să mulțumesc familiei care este alături de mine tot timpul și evident sponsorilor care ni s-au alăturat în acest an, anume ASWO România, Decebal Residence și Rondocarton. De-asemenea vreau să le mulțumesc colegilor din Danny Ungur Racing și #Brigada, fără de care timpul ar trece mult mai greu.

Facebook Comments