ROMGAZ celebrează 110 ani de istorie a industriei gazului natural

Share this:

Cupa DACIA 2019 marchează cea de-a 13 ediție a competiției monomarcă, cu o tradiție deja binecunoscută a susținerii tinerilor să ia startul în motorsport la cel mai înalt nivel – Campionatul Național de Raliuri. De aceea, ne mândrim cu faptul că anul acesta avem ca partener principal un alt brand românesc de succes – ROMGAZ. Parteneriatul valorifică performanța în business și perseverența în performanță, iar Cupa DACIA felicită ROMGAZ pentru cei 110 ani de istorie a industriei gazului natural, împliniți pe 7 mai 2019.

ROMGAZ a celebrat la Mediaş 110 ani de la prima descoperire de gaze naturale din România. Istoria industriei gazelor naturale în România, începe în anul 1909, când la Sărmăşel, în timp ce se fora la peste 300 de metri adâncime pentru săruri de potasiu, au izbucnit libere gazele naturale. Acest fenomen a marcat începutul unei industrii, acum seculare. 

Cei 110 ani de istorie a industriei gazeifere au fost marcați prin organizarea unei festivităţi, dedicată tuturor celor care au contribuit la dezvoltarea acestei industrii. 

În deschiderea evenimentului, Constantin Adrian Volintiru, director general ROMGAZ, a adresat mulţumiri foştilor şi actualilor salariaţi pentru profesionalismul şi ambiţia acestora de a pune bazele solide acestei companii care este astăzi o companie de succes: “ROMGAZ a parcurs un drum lung pe scara dezvoltării sale, de la o companie de nivel local la una cu caracter internaţional, încadrându-se astăzi în rândul companiilor europene de top. Acest lucru s-a datorat echipei care lucrează în companie şi când vorbesc de echipă, mă înclin în faţa tuturor colegilor de la sonde, din sucursale, a întregului personal. Cred în munca în echipă, mizez pe profesionalism şi corectitudine şi sunt convins că doar împreună putem depăşi barierele timpului şi ale istoriei.” 

La evenimentul 110 ani de energie ROMGAZ au fost premiaţi cei care au marcat cei 110 ani de istorie a gazelor naturale în România, ca recunoaştere a contribuţiei lor la ceea ce este astăzi ROMGAZ. 

ROMGAZ este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România. Compania face explorare geologică în scopul descoperirii de noi zăcăminte gazifere, produce gaz metan prin exploatarea zăcămintelor din portofoliul companiei, depozitează subteran gaze naturale, efectuează intervenții, reparații capitale şi operații speciale la sonde şi asigură servicii profesioniste de transport tehnologic. Din 2013, ROMGAZ şi-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător şi furnizor de energie electrică. 

Facebook Comments