Cupa DACIA 2020 intră în a doua sa jumătate

Share this:

Cu o rundă pe macadam, la Sibiu, prima din această ediție a Campionatul Național de Raliuri 2020, Cupa DACIA a ajuns la jumătatea sezonului. Una dominată de Raul Badiu, care și-a trecut în cont trei victorii din tot atâtea posibile. Urmează partea a doua a stagiunii, care începe pe aceeași suprafață, propusă de Raliul Iașului.

La Sibiu am avut parte din nou de un spectacol de ținută. Inclusiv proba de noapte Șanta, competiția și disputa sportivă de ținută determinându-ne să visăm la o viitoare ediție derulată în condiții normale, cu obișnuita afluență de public. Raul Badiu s-a confruntat cu ceva probleme tehnice – întreruperi provocate de noua electronica. Chiar și așa a reușit să-și adjudece cel de-al treilea succes consecutiv în competiția monomarcă. Ca și locul 3 în competiția mașinilor cu două roti motrice. Mai mult, după locul 14 la Pitești și poziția a 12-a la etapa comună Brașov – Odorhei, acum a intrat în Top 10 la general. Punând la socoteală și prezențele în Top 6 general pe probele speciale, Dacia Sandero probează, trebuie să acceptați, un potențial demn de luat în seamă.

Campionul în exercițiu, Cristian Sugar, secondat de Vlad Colceriu, a terminat pe locul secund pe toate cele 9 speciale și, implicit, și în ierarhia Cupei Dacia la acest raliu. Astfel că lupta cu Dragoș Popa / Sorin Colceriu, care i-au urmat aici, dar îi preced în ierarhia 2020, se anunță extrem de captivantă. 

Din nou pe macadam, dar în Moldova

Stagiunea 2020 intră în a doua sa jumătate la fel cum a încheiat-o pe prima. Cu o rundă pe macadam. Mai exact, cu Raliul Iașului, ajuns la ediția cu numărul 36. O întrecere care-și are originile în anii ’60, iar prima confruntare în campionatul național acum aproape o jumătate de secol, în 1971. Întrecerea din acest an are o distanță totală de 404,40 km, din care 116,70 km în cele 6 probe speciale.

La startul întrecerii se vor afla 10 mașini, iar lupta se anunță, ca de fiecare dată, extrem de interesantă. De această data, Raul Badiu, pilotul DTO Rally Team, liderul clasamentului general, nu ia startul. El urmează să concureze în Junior WRC, în Estonia. În aceste condiții, Dragoș Popa / Sorin Colceriu și echipajul campion în exercițiu, Cristi Sugar / Vlad Colceriu, sunt echipajele care sunt creditate cu cele mai mari șanse la victorie. Ele se află, de altfel, pe celelalte trepte ale podiumului, distanța fiind de numai 3 puncte. Și vor încerca nu doar să tranșeze disputa direct, ci și să se poziționeze în postura de principal rival la titlu pentru Badiu. 

Nu lipsesc de pe lista de start nici Victor Supran/Andrei Pintilii, echipajul Napoca Rally Academy, lider în competiția debutanților, și care ocupă un onorant loc 4 la general. Sau celelalte echipaje cu care deja ne-am familiarizat în această ediție a întrecerii în care se aleargă românește. Trebuie amintită și revenirea Cristianei Oprea, însă nu în postura obișnuită, de pilot, ci în aceea de copilot al lui Teodor Dănilă.

Pe lista de start, cu mașină de deschidere, se regăsește din nou George Grigorescu, promotorul Cupei DACIA. Care folosește și această competiție pentru a testa o evoluție a modelului Sandero. De această data în dreapta sa se va afla colegul de breaslă Septimiu Sărățeanu.

Accesul spectatorilor nu este permis pe probe, însă, v-ați obișnuit deja, cele mai importante momente urmează să fie transmise în direct, online. Transmisia este asigurată de multiple camere de filmat, totul fiind procesat în cadrul unui studio mobil care va fi amplasat pe probele speciale. 

Programul Raliului Iașului

Vineri, 4 septembrie

Start Et. 1 – Iași, Piața Palat: 15h15

PS 1 – Dobrovăț 1 (19,50 km): 15h43

Regrupare A –  Iași, Piața Palat: 16h33

Service A – Iași, Piața Palat: 16h48

PS 2 – Dobrovăț 2 (19,50 km): 17h46

Service B – Iași, Piața Palat: 18h39

Sosire Et. 1 – Iași, Piața Palat, Parc Închis: 19h29

Sâmbătă, 5 septembrie

Start Et. 2 – Iași, Parc Închis, Piața Palat: 9h30

Service C – Iași, Piața Palat: 9h33

PS 3 – Cioca Boca 1 (14,85 km): 10h13

PS 4 – Mădârjac 1 (24,00 km): 11h21

Regrupare B – Iași, Piața Palat: 12h56

Service D – Iași, Piața Palat: 13h11

PS 5 – Cioca Boca 2 (14,85 km): 14h24

PS 6 – Mădârjac 2 Power Stage (24,00 km): 15h32

Service E – Iași, Piața Palat: 17h10

Sosire – Iași, Piața Palat, Parc Închis: 17h25

Cupa DACIA 2020 are ca parteneri Dacia Finance – servicii de leasing, Viarom – construcții drumuri, Mival Class și Happy Credit. Parteneri tehnici sunt GT2i – marcă de produse echipamente protecție sport auto. Pentru al treilea sezon consecutiv, furnizorul anvelopelor de competiție pentru Cupa DACIA este Hankook prin Bucur Tuning. Partener media este Radio România Actualități, care după fiecare raliu le oferă ocazia piloților și copiloților care aleargă românește să își împărtășească direct din studio experiențele din mașina de curse, în cadrul emisiunii “Între Prieteni”.

Mai multe informații despre evoluția echipajelor și noutățile competiției monomarcă puteți găsi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina facebook Cupa Dacia și pe contul de instagram @cupadacia.

Lista echipajelor înscrise la Raliul Iașului, etapa a patra a ediției a 14-a a Cupei Dacia: 

1. D.Albuț/C.Balea

2. C.Sugar/V.Colceriu

3. H.Balea/ M.Luncan

4. T.Dănilă/C.Oprea

5. A.Luca/I.Gheorghe

6. D.Popa/S.Colceriu

7. R.Luca/D.Luca

8. O.Lunguleac/T.Lunguleac

9. V.Supuran/A.Pintilii

10. M.Dumitrescu/B.Nițescu

Clasamentul general Cupa DACIA 2020 după a treia etapă:

1. R.Badiu/T.Găina, R.Fetean – 117p

2. D.Popa/S.Colceriu – 84p

3. C.Sugar/V.Colceriu – 81p

4. V.Supuran/A.Pintilii – 68p

5. D.Albuț/C.Balea – 58p

6. R.Luca/D.Luca – 55p

7. M.Dumitrescu/S.Nițescu – 45p

8. F.Popescu/D.Badea – 41p

9. A.Luca/I.Gheorghe – 35p

10. H.Balea/M.Luncan – 28p

11. C.Oprea/D.Hațegan – 21p

12. T.Dănilă/TBA – 15p

13. S.Procopiu/M.Stanciu – 16p

14. D.Rusciuga/C.Vârban – 11p

15. D.Mândruț/M.Sandu – 4p

Clasament debutanți

1. V.Supuran/A.Pintilii – 69p

2. M.Dumitrescu/S.Nițescu – 36p

3. D.Mândruț/M.Sandu – 4p

Facebook Comments