Raliul Perla Harghitei, a doua etapă Cupa DACIA 2021

Share this:

Cupa DACIA programeaza in acest weekend a doua etapa din 2021.

Se anunta o lupta stransa pentru podiumul Cupei la editia cu numarul 29 a Raliului Perla Harghitei 2021 

In 2021 participantii la Raliul Harghitei revin pe probele traditionale din jurul Odorheiului Secuiesc dar cu reguli impuse de pandemie care sunt extrem de stricte. Măsurile speciale de siguranță sanitară nu permit accesul fanilor, care obișnuiau să fie prezenți în număr mare în spectaculoasele zone în care se desfășoară întrecerea. 

Iubitorii de raliuri vor urmări disputa sportivă de la distanță prin intermediul transmisiunilor FRAS , sau prin intermediul rețelelor sociale.

Shakedownul se va derula vineri în aceeași locație, la Forțeni, în același sens de mers folosit și la ediția din 2019. In ceea ce privește traseul,organizatorii au pregătit un parcurs cu o lungime totala de 398, 55 km, din care 112, 60 km distanța de parcurs a probelor de clasament. 

Sunt in total 12 ”speciale”, din care 6 distincte.

Echipajele participante la raliu vor fi întampinate la startul festiv din Piața Marton Aron, joi 6 mai, începand cu ora 20:00. Vineri, după Shakedown, startul raliului se va da din parcul de service (str. Rakoczi Ferencz) la ora 15:00. 

Configurația raliului Perla Harghitei este una variată, avand în componența atât probe de viteză, cat și probe extrem de tehnice. De această dată, în prima zi sunt programate trei probe speciale, Liban si Bucin I si II. De notat că se schimbă sensul de parcurgere, iar proba Bucin a fost împărțită în două segmente cronometrate.

Sâmbătă se vor parcurge de trei ori probele Lueta, Crăciunel și Mărtiniș. Cea din urmă, la trecerea de final, va reprezenta și Power Stage-ul , speciala care le oferă primilor clasați puncte suplimentare. După o competiție intensă, cele mai bune echipaje vor fi premiate în cadrul festivității organizate pe scena din Piata Marton Aron.

La startul Cupei Dacia de la Raliul Harghitei se vor alinia 7 echipaje 

43. Dan Albut /Aurelian Malutan 

45. Teodor Danila/Dumitru Gheorghe 

82. Roland Csato/Sandor Csikos

97. Victor Supuran /Sebastian Itu 

405. Constantin Tudose/Eduard Rogozan 

409. Daniel Gugu/ Mihai Stanciu 

416. Razvan Ungureanu/Vlad Colceriu 

In absenta lui Dragoș Popa , primul lider al Cupei, care a facut o alegere tactică de a nu participa la raliul de lângă Ordoheiul Secuiesc, favoritul etapei harghitene se anunță echipajul Roland Csato /Sandor Csikos , locul 2 în prima etapă a Cupei Dacia în Raliul Brașovului . 

Componenții echipajului 82 au și avantajul “terenului propriu”, Raliul Harghitei fiind considerat raliul de casă al celor doi . 

Cu pretenții justificate se anunță și echipajul 97 condus de Victor Supuran, locul 3 în prima etapă a Cupei. Semn că țintește sus și vrea toate punctele puse în joc e cooptarea în echipaj a redutabilului copilot clujean Sebastian Itu , nimeni altul decât copilotul tradițional al lui Bogdan Marișca . 

Nu e singurul “transfer” de copilot la Raliul Harghitei , Razvan Ungureanu cooptandu-l pe Vlad Colceriu pe locul din dreapta , acesta fiindu-i copilot pentru acest sezon lui Dragos Popa, liderul la zi al Cupei Dacia .

De urmarit este și evoluția echipajelor 43 Dan Albut/Aurelian Maluțan  si 45 Teodor Dănilă/Dumitru Gheorghe ambele cu evoluții remarcabile în sezoanele trecute . Dan Albuț a câștigat de altfel în 2020 locul trei al Cupei Dacia la finalul sezonului . 

Din cele 7 echipaje prezente la startul Cupei Dacia în Raliul Harghitei , două sunt debutante 

405. Constantin Tudose/ Eduard Rogozan 

409. Daniel Gugu/ Mihai Stanciu 

Promotorul Cupei Dacia cunoscutul pilot și mutiplu campion național George Grigorescu va fi din nou echipaj de deschidere “0” alături de fiica sa Patricia Grigorescu. 

Odata cu Raliul Harghitei Cupa Dacia propune și o veritabilă “schimbare la față ” . Toate mașinile înscrise la Cupă vor avea un nou design . Producția grafică este concepută de Dan Leurzeanu , după un concept original al Cristianei Oprea

Cupa DACIA 2021 are ca parteneri Dacia Finance – servicii de leasing, Viarom – construcții drumuri, Mival Class și Happy Credit. Parteneri tehnici sunt GT2i – marcă de produse echipamente protecție sport auto. Pentru al patrulea sezon consecutiv, furnizorul anvelopelor de competiție pentru Cupa DACIA este Hankook prin Bucur Tuning. Partener media este PRIMA TV  care după fiecare raliu le oferă ocazia piloților și copiloților care aleargă românește să își împărtășească experiențele din mașina de curse, în cadrul programului Focus la Prima Ora . 

Mai multe informații despre evoluția echipajelor și noutățile competiției monomarcă puteți găsi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina facebook Cupa Dacia și pe contul de instagram @cupadacia.

Facebook Comments