Raliul Moldovei, bis pentru podiumul Cupei DACIA de la Arad

Share this:

Prima etapă moldavă a campionatului a readus pe cele două podiumuri exact aceleași echipaje de la Raliul Aradului. Mihnea Mureșan/Marcus Andreoiu, Andrei Mitre/Horațiu Baltador și Dragoș Popa/Sorin Colceriu au fost cei mai rapizi în clasamentul general, în timp ce Eugen Caragui/Robert Fus au marcat prima victorie în clasamentul debutanților.

Prima zi de concurs de la Raliul Moldovei a adus o foarte frumoasă luptă dintre juniorii Mitre și Mureșan pe probele de lângă Bacău. Deși 5 din cele 9 probe ale zilei au fost câștigate de Mitre, clujeanul Mureșan a reușit să recupereze suficient timp pe celelalte 4 probe, pe care le-a și câștigat, astfel că a încheiat ziua pe locul 1. Dublul campion al ediției 2017 își revine astfel încet pe direcția propusă la începutul sezonului: repetarea victoriei de la finalul sezonului. Mitre nu a reușit să recupereze cele 16 secunde care îl despărțea de pricipalul său rival, iar o serie de probleme tehnice au mărit această diferență, reușind însă să își păstreze locul II la finalul raliului. Dragoș Popa a avut o evoluție cât se poate de bună la bordul Loganului, a cărui dinamică o cunoaște suficient de bine încât să țină piept batalionului de Sandero. 

Ziua nu se încheie însă fără victime: Cristi Melczer/Ervin Sipos ies în decor și avariază mașina, fetele Oprea/Stan încheie prematur raliul cu o răsturnare pe PS8, în timp ce Păun/Lăzărescu rup o planetară care îi lasă în imposibilitatea de a mai continua prima zi, urmând însă să revină după regula Super Rally.

A doua zi a dus echipajele în zona orașului Moinești, unde s-au desfășurat alte 8 probe. Cu două penalizări cumulând 4 minute, Bogdan Gheorghiu coboară de pe 4 pe 8 și începe ziua luptându-se pentru a-și recupera locul, însă o greșeală de pilotaj pe PS13 a dus la răsturnarea mașinii. Din fericire pentru echipaj, spectatorii din zonă au repus mașina pe roți, astfel că cei doi ieșeni rezilienți au reușit să recupereze în final două locuri și să termine raliul pe 6 general și 2 la debutanți. În contextul acestor incidente, Radu Luca a reușit să bifeze cel mai bun rezultat de până acum – locul 4 general – fiind urmat îndeaproape de Eugen Caragui, care a reușit pentru prima dată să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului debutanților. 

Podiumul debutanților a fost completat de Dan Albuț/Cristian Bala, care au reconfirmat afinitatea pentru macadam pe care au demonstrat-o la Arad, unde au ocupat locul II debutanți. Ramona Rusu/Sorin Crișan, Ovidiu Costea/Robert Maior și  Silviu Procopiu/Mihai Stanciu încheie și ei cu bine raliul și ocupă locurile 8, 9 și 10 în clasamentul general al etapei.

Raliul Moldovei a fost astfel o provocare pentru sportivii Cupei DACIA, unde doar 10 din cele 13 echipaje înscrise au reușit să ajungă la finish. Andrei Mitre își păstrează poziția de lider al clasamentului general provizoriu, iar Mihnea Mureșan a început cu pași hotărâși lupta pentru recuperarea punctelor pierdute în cele două abandonuri de la începutul sezonului. La debutanți, lupta categorică se dă între Gheorghiu și Caragui, acesta din urmă având avantajul superiorității modelului Sandero 0.9 TCe.

***

Următoarea etapă a Cupei DACIA 2018 este Raliul Harghitei pe 12-14 iulie, când se va reveni pe probele de asfalt. Mai multe informații despre evoluția echipajelor și noutățile competiției monomarcă puteți găsi pe site-ul www.cupadacia.ro și pe pagina facebook Cupa Dacia.

În 2018 Cupa DACIA este susținută de RCI Leasing, Viarom și Mival Class reparator Renault. Partenerii tehnici care mențin buna desfășurare a competiției monomarcă sunt Oreca – principalul furnizor al kit-ului Sandero, Pilot – producător de accesorii auto, Hankook – anvelope de competiții. Partener media este Radio România Actualități, care va relata evoluția echipajelor de-a lungul sezonului, iar după fiecare raliu piloți și copiloți care aleargă românește își vor împărtăși direct din studio experiențele din mașinile de curse.

Mai multe informații despre evoluția echipajelor și noutățile competiției monomarcă puteți găsi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina facebook Cupa Dacia și pe contul de instagram @cupadacia.

Clasamentul general Cupa DACIA 2018 după a patra etapă:

  1. A. Mitre/H. Baltador 110p (locul II general la Raliul Moldovei)
  2. D. Popa/S. Colceriu 95p (locul III general la Raliul Moldovei)
  3. M. Mureșan/M. Andreoiu 76p (locul I general la Raliul Moldovei)
  4. B. Gheorghiu/R. Radu 68p (locul II debutanți la Raliul Moldovei)
  5. E. Caragui/R. Fus 53p (locul I debutanți la Raliul Moldovei)
  6. C. Oprea/I. Stan 44p
  7. R. Rusu/S. Crișan 42p
  8. D. Albuț/C. Bala 39p (locul III debutanți la Raliul Moldovei)
  9. O. Costea/R. Maior 34p
  10. S. Procopiu/ M. Stanciu 29p
  11. C. Melczer/E. Sipos 26p
  12. R. Luca/A. Luca 24p
  13. A. Păun/M. Lăzărescu 14p
  14. D. Zaharia/D. Plugaru 4p

*Se acordă 4p bonus pentru participare

Foto de RallyZoom.ro

Facebook Comments