Danube Delta Rally, a patra etapă a Cupei Dacia 2016

Share this:

În perioada 9-11 iunie 2016 este programată desfăşurarea celei de-a patra etape a Cupei Dacia, întrecerea monomarca organizată în cadrul Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop. Având punctul central la Tulcea, Danube Delta Rally va testa concurenţii în condiţii de macadam pentru a doua oară în acest sezon.

Raliul include 11 probe speciale ce totalizează 138,94 km. Joi seara (9 iunie) va avea loc startul festiv şi prezentarea echipajelor iar vineri dimineaţa (10 iunie) este programată sesiunea de shakedown. Tot vineri se vor disputa şi primele 4 speciale ale raliului, dubla trecere pe probele Teliţa şi Cocoşu însumând 75,56 km. Sâmbătă (11 iunie), concurenţii vor parcurge de două ori specialele Slava Rusa, Babadag şi Eoliene, cea de-a doua trecere pe Eoliene reprezentând powerstage-ul. Danube Delta Rally se va încheia după desfăşurarea superspecialei din centrul oraşului Tulcea. Dacă itinerariul raliului este foarte similar cu cel de anul trecut, superspeciala este principala noutate din acest an, câte două maşini urmând să concureze simultan.

Şi la acestă etapă, Cupa Dacia beneficiază de o înscriere numeroasă, cele 8 echipaje prezente la start urmând să concureze pe 3 modele Sandero şi 5 Logan. Unul dintre cele mai interesante dueluri ale Campionatului National de Raliuri din acest an, cel al juniorilor Raul Badiu şi Norbert Maior, va continua şi pe probele din Dobrogea. După ce fiecare dintre aceştia a câştigat câte o etapă de asfalt în timp ce celălalt a încheiat pe 2, Raul s-a detaşat în fruntea clasamentului în urma rundei de macadam de la Arad. Câştigarea etapei, cumulată cu abandonul suferit de Norbert, l-a ajutat pe tânărul pilot sibian să se distanţeze la 30 de puncte.

“Raliul Deltei este unul dintre favoritele mele, aşa că merg la Tulcea cu plăcere şi aşteptări mari” a declarat Raul Badiu. “Cu siguranţă ne va aştepta un raliu foarte bine organizat, cu probe deosebit de plăcute pentru pilotaj chiar şi după condiţiile meteo mai puţin prietenoase cu traseul. Sperăm să fim din nou feriţi de probleme. Noi ne vom strădui că de fiecare dată să obţinem maximum pentru a-i răsplăti pe toţi cei care ne susţin.” a adăugat liderul Cupei Dacia.

Maior ocupă în continuare cea de-a doua poziţie în clasamentul cupei însă Bogdan Talaşman s-a apropiat la doar 3 puncte de el. “Mergem la Tulcea încrezători şi cu multe amintiri frumoase de la ediţia precedentă” a declarat Norbert Maior. “Acolo am debutat anul trecut şi sunt foarte fericit că am şansă să mă întorc la acest raliu. Mă bucur mult de numărul mare de concurenţi înscrişi în cupă şi sunt convins că se vor da lupte foarte interesante care merită urmărite, mai ales că nivelul din cupă a crescut substanţial în acest an. Noi ne dorim să facem o cursa reuşită, să fim constanţi şi la final să obţinem un loc pe podium.” a mai spus pilotul Napoca Rally Academy.

Andrei Mitre speră să continue trendul ascendent al rezultatelor în timp ce Viorel Ivan revine în Cupa Dacia după ce a absentat la Sibiu şi Arad. Trei piloţi debutanţi îşi vor dezvolta abilităţile pe macadam la Danube Delta Rally. Deşi Daniel Rusciuga ocupă cea de-a patra poziţie în clasamentul cupei, Radu Luca a trecut pe prima poziţie în categoria debutanţilor. Cel de-al treilea debutant este Dan Zaharia în timp ce Andrei Gîrtofan este marele absent.

“Anul acesta am debutat în Campionatul Naţional de Raliuri după un sezon complet, tot ca debutant, la Coastă.” a declarat Radu Luca. “Aşa cum mă aşteptam, raliul este fundamental diferit. Mă refer la competitori, atmosfera, suprafaţă de rulare şi lungimi ale probelor. Suntem înainte de o altă etapă de macadam după ce la Arad, printr-o conjunctură favorabilă, am câştigat atât la debutanţi open cât şi la debutanţi Cupa Dacia. Îmi doresc să pot să îmi apar poziţia câştigată dar ştiu că va fi foarte greu deoarece concurenţă nu stă. Cel mai mult vrem să păstrăm spiritul sportiv, amiciţiile create şi atmosfera frumoasă care pluteşte în jurul cupei. O să privesc şi o să ascult, o să frânez cu stângul şi o să încerc să intru cu gaz plin.” a adăugat Radu Luca.

În 2016 Cupa DACIA are ca partener VIAROM iar parteneri tehnici sunt MICHELIN, ORECA, PILOT, MIVAL CLASS, TCM TURBO si SIXT.

Clasament general Cupa DACIA 2016 înainte de Danube Delta Rally:

  1. R. Badiu / G. Lazăr 88p
  2. N. Maior / A. Pop 58p
  3. B. Talăşman / A. Mitraşcă 55p
  4. D. Rusciuga / M. Lăzărescu 36p (Locul II debutanţi)
  5. A. Mitre / B. Iancu 35p
  6. R. Luca / M. Stanciu 35p (Locul I debutanţi)
  7. A. Gîrtofan / D. Vraja 35p (Locul III debutanţi)
  8. D. Zaharia / A. Popa 22p
  9. V. Ivan / D. Gheorghe 16p
  10. C. Oprea / D. Haţegan 14p
  11. J. Tatu / E. Rotaru 12p
  12. I. Mihuț / R. Magdaș 4p

* Se acorda 4p bonus pentru participare

Facebook Comments