Cupa DACIA dă startul celei de-a 13 ediții, cu noi parteneri și 16 echipaje înscrise

Share this:

Tradiția rolului de promotor al motorsportului românesc, perseverența în progres și partenerii potriviți, care împărtășesc valorile astfel promovate, sunt caracteristicile care pregătesc Cupa DACIA 2019 pentru cel mai de succes sezon din istoria de 13 ani a competiției monomarcă. Cu un line-up spectaculos de 12 Sandero și 4 Logan, lista de înscrieri înaintea primei etape din Campionatul Național de Raliuri 2019 numără deja 16 echipaje.

“Parteneriatul cu ROMGAZ cu siguranță va duce Cupa DACIA 2019 la un nou nivel de performanță, atât în susținerea și promovarea tinerilor care iau startul în motorsport, cât și în ceea ce presupune menținerea unui context sportiv interesant și atractiv la vârful competiției. 

Desigur, Cupa DACIA 2019 se va desfășura și cu susținerea valoroasă a celorlalți parteneri: Dacia Finance, YATO, Valeo, Hankook, Oreca, Pilot.

Mă bucur să reconfirm că ediția cu numărul 13 a Cupei DACIA va readuce fondul de premii în cuantum total de 2000 de euro pentru primii 5 clasați la fiecare etapă. Pe parte tehnică, modelul Sandero va avea o primă evoluție disponibilă începând cu a treia etapă din 2019, care cuprinde: program de gestiune electronică îmbunătățit, evoluție frâne, frână de mână hidraulică, diferențial autoblocant, intercooler cu water spray.” a declarat organizatorul Cupei DACIA, George Grigorescu.

Lupta la vârful Cupei se anunță extrem de interesantă, toți cei 10 concurenți care vor puncta doar în clasamentul general fiind înscriși cu modele Sandero. Andrei Mitre, vicecampionul Cupei DACIA 2018, vine cu un nou copilot – Robert Maior. Ei îi vor avea ca principali rivali pe Dragoș Popa/Sorin Colceriu, echipajul care a adus “bătrânul” Logam pe ultima treaptă a podiumului general Cupa DACIA 2018, dar și pe Cristi Sugar/Vlad Colceriu, doi juniori care promit mult după ce anul trecut și-au făcut debutul și au crescut ritmul în Campionatul Național de Rally 2. După aproape un an de pauză, revin în concurs și ieșenii Dan Zaharia/Dan Plugaru, încercând să ducă până la capăt acest campionat, care pentru ei este încă incert, chiar dacă ei pot pretinde locuri pe podium. Cristiana Oprea/Diana Hațegan, singurul echipaj feminin de anul trecut din Campionatul Național de Raliuri, vor fi prezente la startul primului raliu din 2019, însă nici ele nu pot susține momentan un sezon complet.

Dintre concurenții de anul trecut, revin la start Silviu Procopiu/Mihai Stanciu, Dan Albuț/Cristian Bala, Bogdan Gheorghiu, de data asta alături de copilotul debutant Andrei Pintilii, dar și Radu Luca, care nu va participa însă la prima etapă a sezonului.

La debutanți salutăm revenirea echipajului Dan Mândruț/Paul Pîrvan, cei care și anul acesta vor face schimb de locuri pilot-copilot la câteva etape, dar și a pilotului Florian Popescu, care va fi însoțit de copilotul Alexandru Gheondea. Suntem onorați să îl primim în Cupa DACIA și pe Silviu Dumitrescu, unul dintre cei doi frați Dumitrescu care duc lupta pentru titlu în Campionatul Național de Viteză în Coastă, cu o lungă tradiție de campioni în familie. Toate cele 3 echipaje vor alerga pe modelul Logan, astfel că și disputa pentru Trofeul Logan va pregăti cu siguranță câteva momente interesante.

Le urăm bun venit lui Vlad Răducanu/Laurențiu Mandu, care, după 3 etape pe Logan în afara Cupei, au trecut pe Sandero cu care speră să facă un sezon complet în Cupa DACIA 2019. La primul contact cu Campionatul Național de Raliuri se află Horea Balea/Mihai Luncan, debutanții care vor concura cu modelul Sandero cu obiectivul clar de a acumula cât mai mulți kilometri și experiență în acest sezon.

Experiența umană autentică, lupta piloților și copiloților cu secundele și comunitatea unită, formată în jurul pasiunii comune este ceea ce fac din Cupa DACIA unul dintre cele mai iubite produse ale motorsportului românesc. Numărul mare de tineri care își încep chiar de la 16 ani o cariera “la Cupă”, pentru a-și continua apoi firesc drumul spre performanță la nivelele superioare este ceea ce confirmă succesul conceptului “Start în motorsport. Aleargă românește!” care reprezintă Cupa DACIA și care a inclus-o în lista celor mai longevive competiții monomarcă din Europa.

Partenerul principal al Cupei DACIA 2019 este ROMGAZ, cel mai mare producator si principal furnizor de gaze naturale din Romania. Anul acesta compania sărbătorește 110 ani de energie în România, iar parteneriatul cu cea mai longevivă competiție monomarcă din țară vine firesc în întâmpinarea valorilor comune, a respectului pentru tradiție și performanță.
Cupa DACIA are ca parteneri în 2019 Dacia Finance – servicii de leasing și YATO – marcă de scule și echipamente de lucru mecanice și pneumatice, parteneri tehnici VALEO Lighting – marcă de faruri auto, ORECA – marcă de produse echipamente protecție sport auto, PILOT – marcă de produse auto. Partener media este și în acest an Radio România Actualități, care va relata evoluția echipajelor de-a lungul sezonului, iar după fiecare raliu piloții și copiloții care aleargă românește își vor împărtăși direct din studio experiențele din mașinile de curse.
Pentru al doilea sezon consecutiv, furnizorul anvelopelor de competiție pentru Cupa DACIA este Hankook prin Bucur Tuning.

Mai multe informații despre evoluția echipajelor și noutățile competiției monomarcă puteți găsi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina facebook Cupa Dacia și pe contul de instagram @cupadacia.

Lista echipajelor înscrise în Cupa DACIA 2019, înainte de prima etapă:

  1. A. Mitre/R. Maior
  2. D. Popa/S. Colceriu
  3. C. Oprea/D. Hațegan
  4. C. Sugar/V. Colceriu
  5. S. Procopiu/ M. Stanciu
  6. D. Albuț/C. Bala
  7. B. Gheorghiu/A. Pintilii
  8. D. Zaharia/D. Plugaru
  9. D. Rusciuga/C. Vârban
  10. Radu Luca/TBA

Debutanți

  1. V. Răducanu/L. Mandu
  2. H. Balea/M. Luncan
  3. S. Dumitrescu/M. Vieriu
  4. D. Mândruț/P.Pîrvan
  5. F. Popescu/A. Gheondea
  6. A. Luca/M. Căpeț

*Se acordă 4p bonus pentru participare

Foto de RallyZoom.ro și ABimages

Facebook Comments