Andrei Mitre câștigă Cupa DACIA la Raliul Harghitei, Horea Balea se remarcă cu un parcurs excelent

Share this:

Raliul Perla Harghitei a marcat în weekendul trecut mijlocul calendarului competițional și a adus spectatorilor o serie interesantă de răsturnări de situații în clasamentul Cupei DACIA. Învingători au ieșit Andrei Mitre/Robert Maior, care au rupt astfel șirul de ghinioane cu care și-au început sezonul, în timp ce debutanții Horea Balea/Mihai Luncan au terminat pe 2 general și au impresionat cu un ritm competitiv pe probe, la doar al doilea lor raliu din carieră.

Etapa a patra a Campionatului Național de Raliuri a readus concurenții Cupei DACIA pe asfaltul din jurul Odorheiului Secuiesc, unde cele 9 echipaje au dus o luptă interesantă pe probe. După ce a terminat ziua 1 de concurs în fruntea clasamentului competiției monomarcă, ieșenii Bogdan Gheorghiu/Andrei Pintilii au început să piardă teren în fața echipajului Cristi Sugar/Vlad Colceriu, care au preluat conducerea clasamentului după ce au dominat prima buclă din ziua 2. Horea Balea și Andrei Mitre se aflau la acel moment pe locurile 3 și 4, la o diferență de peste 1:15 minute.

A doua trecere pe Lueta a adus însă o primă răsturnare de situație semnificativă: Bogdan Gheorghiu a fost nevoit să abandoneze în urma unei ieșiri în decor, iar Cristi Sugar a pierdut peste 2 minute cu o pană și a coborât pe locul 5 general, astfel că lupta pentru podium s-a deschis pentru ceilalți concurenți. Mai mult, locul 1 din clasamentul general de la finalul sezonului va rămâne și el subiectul disputei, Bogdan Gheorghiu pierzându-și avantajul care i-ar fi dat șanse semnificative să devină câștigătorul Cupei DACIA 2019.

Înaintea celei de-a treia bucle, Andrei Mitre și Horea Balea erau despărțiți de o singură zecime de secundă în lupta pentru conducerea clasamentului, în timp ce Silviu Procopiu/Mihai Stanciu și Cristiana Oprea/Cornel Șocariciu erau separați de 11 secunde în lupta pentru ultima treaptă a podiumului.

În final, pe ultima buclă formată din PS Văleni – Sânpaul – Lueta, Andrei Mitre/Robert Maior au preluat conducerea clasamentului și i-au întrecut pe debutanții Horea Balea/Mihai Luncan, care au terminat pe un loc 2 important, având în vedere că cei doi se află doar la al doilea raliu din carieră.

“Raliul Harghitei ne-a adus prima victorie de anul acesta, cu ajutorul careia reintram in lupta pentru titlu. Dupa o prima zi mai dificila, in care am pierdut mult timp, in ziua secunda am reusit sa gasim un ritm bun, reusind sa recuperam secunde pretioase! Bucuria noastra a fost, ca la final, sa ocupam prima pozitie a podiumului Cupei Dacia!” a declarat entuziasmat pilotul Andrei Mitre.

“Raliul Harghitei a fost pentru noi o experienta frumoasa, am crescut ritmul treptat si am reusit sa ne reacomodam cu masina dupa pauza de la Arges. Dupa prima zi simteam ca ne apropriem de obiectivele noastre, urmand ca in a doua zi sa pastram ritmul. Abandonul lui Gheroghiu si problemele avute de Sugar ne-au adus inainte de ultima bucla in pozitia de lideri ai cupei la general, cu Mitre aproape la egalitate cu noi, o pozitie destul de interesanta pentru noi. Experienta lui Andrei si-a spus cuvantul, iar la final am terminat pe locul 2 la general, dar nu fara inca o victorie pe Lueta.” ne-a spus pilotul debutant Horea Balea.

Silviu Procopiu/Mihai Stanciu și-au răsplătit o evoluție curată pe probe cu un muncit loc 3 genral. Cristiana Oprea/Cornel Șocariciu nu au reușit să recupereze suficient timp și au terminat pe locul 4, la 7 secunde de podium. Aceștia din urmă au dus o luptă frumoasă cu Cristi Sugar/Vlad Colceriu, care i-au întrecut cu doar 3 zecimi de secunde înaintea power stage-ului, însă și-au pierdut avantajul după ultima trecere pe Lueta.

Și Artur Luca/Mihai Căpeț și Florian Popescu/Alexandru Gheondea au dus o luptă frumoasă pentru locurile 2 și 3 din clasamentul debutanților Cupa DACIA, Artur reușind să îl devanseze pe Florian chiar pe ultima specială a raliului.

Următoarea etapă Cupa DACIA 2019 este Raliul Sibiului, care va avea loc tot pe asfalt în weekendul 25-27 iulie și propune o configurație nouă de probe față de anii trecuți.

Cupa DACIA 2019 are ca partener principal ROMGAZ, iar parteneri sunt Dacia Finance – servicii de leasing, YATO – marcă de scule și echipamente de lucru mecanice și pneumatice, BOSCH Service – producător piese auto. Parteneri tehnici sunt ORECA – marcă de produse echipamente protecție sport auto, PILOT – marcă de produse auto. Pentru al doilea sezon consecutiv, furnizorul anvelopelor de competiție pentru Cupa DACIA este Hankook prin Bucur Tuning. Partener media este Radio România Actualități, care după fiecare raliu le oferă ocazia piloților și copiloților care aleargă românește să își împărtășească direct din studio experiențele din mașina de curse, în cadrul emisiunii Prietenii de la Zece.

Mai multe informații despre evoluția echipajelor și noutățile competiției monomarcă puteți găsi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina facebook Cupa Dacia și pe contul de instagram @cupadacia.

Clasamentul general Cupa DACIA 2019 după a patra etapă, Raliul Perla Harghitei:

  1. B. Gheorghiu/A. Pintilii 75p
  2. A. Mitre/R. Maior 62p
  3. D. Albuț/C. Bala 62p
  4. S. Procopiu/ M. Stanciu 59p
  5. C. Sugar/V. Colceriu 57p
  6. H. Balea/M. Luncan 49p
  7. F. Popescu/A. Gheondea 44p
  8. C. Oprea/D. Hațegan 42p
  9. V. Răducanu/L. Mandu 41p
  10. A. Luca/M. Căpeț 40p
  11. D. Popa/S. Colceriu 27p
  12. D. Mândruț/P.Pîrvan 16p
  13. R. Benea/A. Hicea 14p
  14. R. Luca/C. Oprea 12p
  15. D. Rusciuga/C. Vârban 4p

*Se acordă 4p bonus pentru participare

Foto de RallyZoom.ro

Facebook Comments