Dragoș Popa/Sorin Colceriu bifează prima victorie în Cupa DACIA 2019 la Raliul Iașului

Share this:

Macadamul a făcut victime în topul Cupei DACIA la Raliul Iașului, etapă care a fost câștigată de echipajul Dragoș Popa/Sorin Colceriu, în timp ce Andrei Mitre/Robert Maior au preluat conducerea clasamentului provizoriu. Vlad Răducanu/Laurențiu Mandu și-au construit un avans în fruntea debutanților, acolo unde și juniorul de 16 ani Andrei Gheorghiu a prins un loc pe podium chiar la etapa sa de casă, la primul raliu din carieră.

Etapa a șasea a Campionatului Național de Raliuri s-a disputat la Iași pe 6-7 septembrie, unde cei peste 130 km de probă specială au provocat echipajele care au alergat românește să își gestioneze corect resursele pe macadamul spectaculos și să bifeze un rezultat bun la finalul unui raliu greu, dar frumos. Cu toate astea, 2 din cele 3 echipaje din fruntea clasamentului provizoriu au abandonat în urma unor ieșiri în decor, pierzând puncte importante în contextul în care Raliul Iașului, la fel ca Arad, a avut coeficient de 1,2. 

Tânărul Cristi Sugar a dus vineri o luptă frumoasă cu localnicul Bogdan Gheorghiu și cu Dragoș Popa, terminând prima zi de concurs în fruntea batalionului de Dacii cu un avans de 12 secunde în fața lui Popa, Mitre fiind al treilea la aproape un minut distanță. B. Gheorghiu/A. Pintilii au ieșit din joc după un incident pe a doua trecere pe Mădârjac, pierzând astfel conducerea clasamentului general provizoriu al cupei monomarcă.

Se pare însă că macadamul nu le-a purtat noroc în acest an, C. Sugar/V. Colceriu ieșind a doua zi în decor pe prima trecere pe PS Dobrovăț – al treilea abandon din tot atâtea etape pe macadam. D. Popa/S. Colceriu au avut astfel cale liberă spre victorie, iar cele 38 de puncte astfel câștigate îi readuce în lupta pentru podiumul general de la finalul unui sezon care altfel a fost presărat cu ghinion. Popa și Sugar sunt acum la egalitate de puncte, ceea ce promite o luptă frumoasă la Cluj și Brașov.

Andrei Mitre și-a gestionat corect cursa și a terminat raliul pe a doua treaptă a podiumului, acumulând puncte importante care l-au propulsat astfel în fruntea clasamentului, cu un avans semnificativ de 17.2 puncte. Acum doar un abandon i-ar putea fura titlul de campion al Cupei DACIA 2019.

Podiumul general de la Iași a fost completat de “veteranul” Ioan Mihuț, care a “furat” locul 3 chiar pe ultima probă, power stage Dobrovăț, unde i-a întrecut pe debutanții Vlad Răducanu/Laurențiu Mandu cu 1,4 secunde. Aceștia din urmă au fost cei mai rapizi dintre debutanți și au preluat conducerea clasamentului în fața clujenilor Horea Balea/Mihai Luncan, care au terminat Raliul Iașului pe locul 2 la debutanți Cupa DACIA. Podiumul a fost completat de juniorul de 16 ani Andrei Gherghiu, fiul pilotului Bogdan Gheorghiu, care a impresionat printr-un ritm constant și o evoluție frumoasă la primul său raliu din carieră.

Debutanții Paul Pîrvan/Dan Mândruț au ieșit în decor chiar pe prima probă, în timp ce Artur Luca/Mihai Căpeț au ales să reluat startul a doua zi conform regulei Super Rally, după ce au avariat mașina de concurs tot pe prima probă a raliului.

Din punct de vedere matematic, jocul este deschis pentru ambele podiumuri, general și debutanți, de la finalul acestui sezon, așadar ultimele 2 raliuri se anunță foarte interesante. 

Următoarea etapă Cupa DACIA 2019 este Transilvania Rally, care readuce echipajele pe asfaltul din Cluj pe 27-28 septembrie.

Cupa DACIA 2019 are ca partener principal ROMGAZ, iar parteneri sunt Dacia Finance – servicii de leasing, YATO – marcă de scule și echipamente de lucru mecanice și pneumatice, BOSCH Service – producător piese auto. Parteneri tehnici sunt ORECA – marcă de produse echipamente protecție sport auto, PILOT – marcă de produse auto. Pentru al doilea sezon consecutiv, furnizorul anvelopelor de competiție pentru Cupa DACIA este Hankook prin Bucur Tuning. Partener media este Radio România Actualități, care după fiecare raliu le oferă ocazia piloților și copiloților care aleargă românește să își împărtășească direct din studio experiențele din mașina de curse, în cadrul emisiunii Între Prieteni.

Mai multe informații despre evoluția echipajelor și noutățile competiției monomarcă puteți găsi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina facebook Cupa Dacia și pe contul de instagram @cupadacia.

Clasamentul general Cupa DACIA 2019 după a șasea etapă, Raliul Perla Harghitei:

  1. A. Mitre/R. Maior 115.2p
  2. B. Gheorghiu/A. Pintilii 98p
  3. C. Sugar/V. Colceriu 90p
  4. D. Popa/S. Colceriu 90p
  5. H. Balea/M. Luncan 81p
  6. D. Albuț/C. Bala 80.4p
  7. V. Răducanu/L. Mandu 73.4p
  8. S. Procopiu/ M. Stanciu 59.8p
  9. A. Luca/M. Căpeț 59.4p
  10. C. Oprea/D. Hațegan 50p
  11. F. Popescu/A. Gheondea 44p
  12. I. Mihuț/R. Gurămultă 25p
  13. D. Mândruț/P.Pîrvan 16p
  14. R. Benea/A. Hicea 15.6p
  15. A. Gheorghiu/A. Brezoszki 13.6p
  16. R. Luca/C. Oprea 12p
  17. D. Rusciuga/C. Vârban 4p
  18. P. Pîrvan/D. Mândruț 4p

*Se acordă 4p bonus pentru participare

Foto de RallyZoom.ro

Facebook Comments