Ardealu-i fruncea cu 12 echipaje care vor alerga românește la Transilvania Rally

Share this:

Cupa DACIA revine weekendul acesta în inima Ardealului, unde se va desfășura Transilvania Rally 2019, unul dintre cele mai iubite și promovate raliuri din Campionatul Național. Timp de 2 zile, pe 27-28 septembrie, 12 echipaje vor alerga românește pe 147 de kilometri de probe de asfalt din Cluj, într-un eveniment cu o configurație nouă a probelor și prezențe europene.

Toate echipajele care se luptă pentru podiumul general al competiției monomarcă se vor alinia la start, într-o etapă cu miză, care ar putea să stabilească deja titlurile de la finalul sezonului. Celor 4 echipaje din această situație – Andrei Mitre/Robert Maior, Bogdan Gherghiu/Andrei Pintilii, Cristi Sugar/Vlad Colceriu și Dragoș Popa/Sorin Colceriu – li se alătură Cristiana Oprea/Diana Hațegan și Silviu Procopiu/Mihai Stanciu, absenți la ultima etapă.

O situație similară este și în cazul debutanților, unde 6 echipaje se vor întrece pe asfaltul clujean. Vlad Răducanu/Laurențiu Mandu, Horea Balea/Mihai Luncan și Artur Luca/Mihai Căpeț au ca obiectiv consolidarea unui loc pe podiumul debutanților Cupa DACIA de la final de sezon. Lor li se alătură și pilotul de viteză în coastă Radu Benea, care va pilota un Sandero avându-l în dreapta pe copilotul Andrei Hicea și ar putea pune probleme în lupta pentru un loc cât mai sus în clasamentul dedicat de la această etapă.

Cu Dacia Logan va reveni la start Florian Popescu, de data aceasta avându-l în dreapta pe Dragoș Badea, dar și echipajul Paul Pîrvan/Dan Mândruț, care au terminat prematur Raliul Iașului după o ieșire în decor chiar pe prima specială.

Evenimentul începe cu prezentarea echipajelor, care va avea loc joi, 26 septembrie, pe esplanada de la Cluj Arena. Spectatorii sunt așteptați în număr cât mai mare începând cu ora 19:30, pentru sesiunea de autografe și poze cu sportivii preferați, apoi organizatorii au pregătit o mulțime de surprize și momente speciale pentru a marca startul festiv al Transilvania Rally.

Echipajele vor face primele teste cu mașinile de concurs vineri dimineața, 27 septembrie, la shakedown-un din Florești, care se va desfășura între orele 9-13. Prima zi de concurs începe la ora 15:00, când concurenții vor pleca din parcul de service amenajat la Sala Sporturilor către prima secțiune de probe: PS Căpușu Mare (în urcare, 25,05km) – PS Beliș (în urcare, 13,35km) – noua probă Mărișel (11,55km). Seara se încheie cu speciala Florești (7,1km) pe noapte, o probă preferată de spectatori pentru faptul că este ușor accesibilă și spectaculoasă atât pe zi, dar și la lumina farurilor suplimentare.

A doua zi de concurs, sâmbătă pe 28 septembrie, echipajele vor avea de parcurs 2 secțiuni dificile, care includ proba specială Dângău într-o configurație spectaculoasă de 30,17 km, la vale. Bucla de dimineață este formată din PS Beliș – PS Dângău – PS Florești și este urmată de un service de 30 de minute. Proba de foc este dată de PS Dângău care va conta și ca power stage, urmată de o ultimă trecere pe PS Florești și de încă un service de 30 de minute. Raliul se încheie cu superspeciala de la Cluj Arena, care, ca în fiecare an, va fi locul de întâlnire a mii de spectatori dornici să admire evoluția mașinilor de concurs chiar pe străzile din Cluj-Napoca. Parcul închis de la finalul raliului va fi amenajat pe esplanada de la Cluj Arena, unde dela ora 19:30 vor fi premiate cele mai rapide echipaje care au încheiat cu bine Transilvania Rally. 

Cupa DACIA 2019 are ca partener principal ROMGAZ, iar parteneri sunt Dacia Finance – servicii de leasing, YATO – marcă de scule și echipamente de lucru mecanice și pneumatice, BOSCH Service – producător piese auto. Parteneri tehnici sunt ORECA – marcă de produse echipamente protecție sport auto și PILOT – marcă de produse auto. Pentru al doilea sezon consecutiv, furnizorul anvelopelor de competiție pentru Cupa DACIA este Hankook prin Bucur Tuning. Partener media este Radio România Actualități, care după fiecare raliu le oferă ocazia piloților și copiloților care aleargă românește să își împărtășească direct din studio experiențele din mașina de curse, în cadrul emisiunii Prietenii de la Zece.

Mai multe informații despre evoluția echipajelor și noutățile competiției monomarcă puteți găsi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina facebook Cupa Dacia și pe contul de instagram @cupadacia.

Clasamentul general Cupei DACIA 2019 înainte de a șaptea etapă, Transilvania Rally:

  1. A. Mitre/R. Maior 115.2p
  2. B. Gheorghiu/A. Pintilii 98p
  3. C. Sugar/V. Colceriu 90p
  4. D. Popa/S. Colceriu 90p
  5. H. Balea/M. Luncan 81p
  6. D. Albuț/C. Bala 80.4p
  7. V. Răducanu/L. Mandu 73.4p
  8. S. Procopiu/ M. Stanciu 59.8p
  9. A. Luca/M. Căpeț 59.4p
  10. C. Oprea/D. Hațegan 50p
  11. F. Popescu/A. Gheondea 44p
  12. I. Mihuț/R. Gurămultă 25p
  13. D. Mândruț/P.Pîrvan 16p
  14. R. Benea/A. Hicea 15.6p
  15. A. Gheorghiu/A. Brezoszki 13.6p
  16. R. Luca/C. Oprea 12p
  17. D. Rusciuga/C. Vârban 4p
  18. P. Pîrvan/D. Mândruț 4p

*Se acordă 4p bonus pentru participare

Foto de RallyZoom.ro

Facebook Comments