12 echipaje și o surpriză în Cupa DACIA la Raliul Argeșului

Share this:

Campionatul Național de Raliuri 2020 va începe în acest weekend cu Raliul Argeșului, care va avea loc pe Transfăgărășan și pe probele de asfalt din zona Câmpulung pe 26 și 27 iunie. Cupa DACIA s-a dovedit încă o dată a fi o variantă atractivă pentru concurenți ținând cont de provocările financiare post-pandemie: nu mai puțin de 13 echipaje și-au anunțat prezența la start.

Campionii Cupei DACIA 2019, Cristi Sugar/Vlad Colceriu, vin cu un singur obiectiv în minte: să fie cei mai rapizi la bordul Sanderoului și să își apere titlul câștigat anul trecut. La vârf se vor lupta și Dragoș Popa/Sorin Colceriu, dar și tânăra Cristiana Oprea, care de data asta va beneficia de experiența copilotului Dumitru Gheorghe, campion al ediției din 2010 alături de Viorel Ivan. Lor li se alătură Horea Balea/Mihai Luncan și Dan Albuț/Cristian Bala, echipaje care vor puncta pentru noua echipa clujeană Danny Ungur Racing. Toți vor alerga românește cu modelul Sandero.

La start se vor afla și alte nume cunoscute din edițiile anterioare: Artur Luca, cu un nou copilot – Iulian Gheorghe, Radu Luca/Dorina Luca, Silviu Procopiu/Mihai Stanciu și Daniel Rusciuga/Marian Vârban, aceștia din urmă demonstrându-și punctual viteza pe probele din anii anteriori. Surpriza etapei este Raul Badiu, înscris din partea echipei DTO Rally Team tot cu un Sandero, deși acesta este dublu campion al competiției monomarcă – 2013 și 2016 – dar și concurent în Campionatul Mondial de Raliuri – Junior WRC. Singurul echipaj care va concura cu modelul Logan este Florian Popescu/Dragoș Badea.

Debutanții se lasă așteptați, doar 2 echipaje fiind înscrise la această categorie: Victor Supuran/Andrei Pintilii din partea Napoca Rally Academy și Mihai Dumitrescu/Bogdan Nițescu.

Ca urmare a revizuirii calendarului competițional post-pandemie, în 2020 se vor disputa 6 etape iar clasamentul de final de an se va construi cu cele mai bune n-1 rezultate. 

Ediția aniversară Raliul Argeșului 20 de ani propune un format compact de cursă, adaptându-se cerințelor de siguranță împotriva COVID-19, astfel că echipajele vor avea de parcurs doar 105km însumați din 6 probe speciale pe asfalt.

Accesul spectatorilor nu este permis pe probe, însă organizatorii au găsit soluția transmiterii în direct a momentelor importante pe www.raliulargesului.ro, dar și pe paginile de facebook Raliul Argeșului și Eurosport România. Transmisia va fi asigurată de multiple camere de filmat, totul fiind procesat în cadrul unui studio mobil care va fi amplasat pe probele speciale. Totodată, fanii se vor bucura de un comentariu care va însoți imaginile, de interviuri cu piloții și de informații în timp real, direct în casele spectatorilor.

Ziua de vineri, 26 iunie, va începe cu shakedown-ul organizat la Budeasa Mică, la fel ca în 2019. La ora 16:30 va pleca prima mașină de concurs din parcul de service organizat în Piața Vasile Milea din Pitești, după o scurtă oprire pe rampa de start, de unde se va difuza live, online, prezentarea oficială a echipajelor. Prima zi de concurs este formată din noua probă Godeni (12,4km) din apropiere de Câmpulung, care va fi parcursă de 2 ori. Cu un traseu tehnic care își schimbă configurația la mijlocul probei, va fi cu siguranță un test pentru echipaje după o pauză de aproape 9 luni.

Ziua de sâmbătă readuce în atenția echipajelor proba regină Transfăgărășan, care va fi parcursă în ambele sensuri și propune 4 probe speciale ce însumează 80km. La mijlocul zilei, echipajele se vor regrupa la Cabana Capra, urmând să aibă și 30 de minute de service îndepărtat înainte să parcurgă ultimele 2 speciale.

Cele mai rapide echipaje vor fi premiate sâmbătă la ora 18:30 în cadrul unei festivități de premiere cu acces restricționat, în parcul de service. 

Cupa DACIA 2019 are ca parteneri Dacia Finance – servicii de leasing, Viarom – construcții drumuri, Mival Class și Happy Credit. Parteneri tehnici sunt GT2i – marcă de produse echipamente protecție sport auto și PILOT – marcă de produse auto. Pentru al treilea sezon consecutiv, furnizorul anvelopelor de competiție pentru Cupa DACIA este Hankook prin Bucur Tuning. Partener media este Radio România Actualități, care după fiecare raliu le oferă ocazia piloților și copiloților care aleargă românește să își împărtășească direct din studio experiențele din mașina de curse, în cadrul emisiunii “Între Prieteni”.

Mai multe informații despre evoluția echipajelor și noutățile competiției monomarcă puteți găsi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina facebook Cupa Dacia și pe contul de instagram @cupadacia.

Lista echipajelor înscrise la Raliul Argeșului 2020, prima etapă a ediției a 14-a a Cupei Dacia: 

 1. C.Sugar/V.Colceriu 
 2. C.Oprea/D.Gheorghe 
 3. D.Popa/S.Colceriu
 4. H.Balea/M.Luncan 
 5. A.Luca/I.Gheorghe
 6. R.Luca/D.Luca
 7. M.Procopiu/M.Stanciu
 8. D.Albuț/C.Balea
 9. F.Popescu/D.Badea
 10. D.Rusciuga/M.Vârban 
 11. R.Badiu/T.Găină

Debutanți

 1. V.Supuran/A.Pintilii
 2. M.Dumitrescu/B.Nițescu

*Se acordă 4p bonus pentru participare

Foto de RallyZoom.ro

Facebook Comments