După 16 ani, Cupa DACIA continuă să alerge românește în Campionatul Național de Raliuri.

Share this:

Una dintre cele mai longevive competiții monomarcă din motorsportul european confirmă continuarea în cel de-al 17-lea sezon competițional. Cupa DACIA este principala rampă de lansare a tinerelor talente în raliul autohton, locul în care numeroși piloți de renume și-au început cariera. Simone Tempestini, Raul Badiu, Norbert Maior, Vlad Cosma, Edwin Keleti sau Sebi Barbu sunt doar câțiva dintre piloții de top care au debutat la volanul modelelor Dacia Logan și Dacia Sandero pregătite de competiție.

În 2023, Cupa DACIA continuă parteneriatul cu Dacia Finance, care inaugurează noua identitate corporate sub denumirea Mobilize Financial Services. În plus, continuă și parteneriatele tehnice cu GT2i – furnizor de echipamente motorsport – și Hankook – anvelope de competiție. Agenții DACIA din orașele care găzduiesc etapele de campionat vor fi de asemenea prezenți în susținerea concurenților. Pe lângă acești parteneri fideli, se prefigurează și noi susținători care să aducă sprijinul financiar esențial pentru o bună desfășurare a competiției.

Din cele 8 etape planificate în calendarul Campionatului Național de Raliuri 2023, Cupa DACIA va fi prezentă la 7 etape – patru etape de asfalt și trei de macadam: Harghita, Argeș, Maramureș, Sibiu, Iași, Cluj și Brașov. În clasamentele finale se vor lua în considerare cele mai bune n-1 rezultate.

Dacă Cupa DACIA se situează la nivelul de acces în motorsport, organizatorul Mach1 Sport confirmă și cel de-al doilea sezon al Clio Rally5 Challenge România, la un nivel de performanță superior, poartă de afirmare în competițiile internaționale și următoarea treaptă firească pentru absolvenții “Cupei” tradiționale. Clio Rally5 Challenge a confirmat pentru sezonul 2023 partenerii tehnici Pirelli și GT2i. Concurenții care aleg să evolueze la bordul unui model Renault Clio Rally5 în cadrul cupei monomarcă se vor întrece pe parcursul acelorași 7 etape din CNR – 4 asfalt, 3 macadam – luându-se în considerare cele mai bune n-1 rezultate.

Astfel sunt declarate deschise înscrierile în ambele cupe monomarcă. Concurenții care confirmă înscrierea la adresa de email mach1gg@yahoo.fr până la data de 31 martie 2023 vor beneficia de un tarif redus de înscriere.

Facebook Comments