Vara aceasta, debutanții Cupa DACIA se numără la Transilvania Rally

Share this:

Cupa DACIA se mută weekendul acesta la Cluj, unde în perioada 3-5 mai se va disputa cea de-a doua etapă a Campionatului Național de Raliuri 2018. Dintre cei 12 înscriși în cupa monomarcă, nu mai puțin de 7 sunt echipaje debutante, păstrând viu sloganul competiției “Start în motorsport. Aleargă românește!”

Probele din Ardeal vor fi scena unei lupte interesante pentru podiumul general, campionul Cupei DACIA 2017 Mihnea Mureșan având de recuperat la raliul de casă punctele pierdute la Brașov, ca urmare a abandonului tehnic. Tot cu Sandero, la vârf se vor confrunta și Andrei Mitre/Horațiu Baltador și Cristiana Oprea/Diana Hațegan, care probabil vor continua ostilitățile începute la Tess Rally, unde Mitre le-a “furat“ fetelor locul 3 al podiumului chiar pe ultima probă, cu un avans de doar 4 secunde.

Lor li se alătură liderii clasamentului actual, Dragoș Popa/Sorin Colceriu, dar și Ovidiu Costea/Robert Maior, ambele echipaje participând cu modelul Dacia Logan. O absență notabilă sunt ieșenii Zaharia/Plugaru, care vor avea astfel de recuperat puncte semnificative în etapele care urmează pentru a rămâne în joc pentru podiumul de final de an.

Dintre debutanți, va fi interesant de urmărit evoluția echipajului ieșean Bogdan Gheorghiu/Robert Radu (Dacia Logan), care la etapa trecută au condus detașat clasamentul și chiar au urcat pe locul III al podiumului general Cupa DACIA, în ciuda materialului de concurs folosit. Cu Sandero își vor continua evoluția Eugen Caragui/Robert Fus, Silviu/Procopiu/Mihai Stanciu și Ramona Rusu/Sorin Crișan – toate echipajele dorindu-și să acumuleze cât mai multă experiență pe astfalt și să continue procesul de învățare început la Brașov. Și echipajul Dan Albuț/Cristian Bala vor fi prezenți la Cluj, tot la bordul unei Dacia Logan.

Familia Cupei DACIA se mărește cu 2 echipaje: Cristian Melczer/Ervin Sipos (Sandero), care debutează astfel în Campionatul Național de Raliuri după doi ani de acomodare la competițiile de viteză în coastă și Rally 2; și Andrei Păun/Marian Drilea (Logan) care și ei au ales să alerge românește pentru prima participare la cel mai înalt nivel competițional românesc.

Ca în fiecare an, Transilvania Rally va debuta cu o serie de evenimente festive dedicate fanilor mici și mari. Mașinile de raliu vor putea fi admirate începând de joi, 3 mai, de la ora 19:00 pe esplanada Cluj Arena – Sala Polivalentă. Acolo, spectatorii sunt așteptați să cunoască echipajele în cadrul sesiunii de autografe, să asiste la un show culinar și să intre în atmosfera raliului odată cu startul festiv, care va începe la 20:15. 

Vineri dimineața, 4 mai, echipajele își vor face încălzirea la shakedown, pe traseul de la Florești, între orele 9:00-14:00. Prima zi de concurs va începe la ora 16:00, când echipajele vor pleca din parcul de service de la Sala Sporturilor și se vor îndrepta către o primă secțiune de anduranță, formată din 3 probe speciale Căpușu Mare, Beliș (în urcare) și spectaculoasa Tarnița în coborâre, chiar pe malul lacului și pe baraj. Seara se va încheia cu Florești pe noapte (prima mașină va pleca la 21:23), o probă accesibilă din Cluj și extrem de interesantă pentru fani.

A doua zi de concurs, 5 mai, va începe dis-de-dimineață cu o altă secțiune de 5 probe Valea Fericirii (08:58) – Beliș (10:04) – Mănăstireni (11:07)- Dângău (11:25)- Florești (12:08). La mijlocul zilei echipajele se vor întoarce la Sala Sporturilor pentru un service de 30 de minute, urmând apoi ultima secțiune dificilă cu Florești (14:27)- Valea Fericirii (15:50) – Mănăstireni (16:43)- Dângău (17:01 power stage). Raliul se va încheia cu Super speciala din centrul orașului, care va începe la 18:37 și va aduce echipajele din nou în jurul Cluj Arena, unde vor și încheia a doua zi de concurs. 

Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 5 mai, de la ora 22:15 la Casino Cluj Napoca. 

În 2018 Cupa DACIA este susținută de RCI Leasing, Viarom și Mival Class reparator Renault. Partenerii tehnici care mențin buna desfășurare a competiției monomarcă sunt Oreca – principalul furnizor al kit-ului Sandero, Pilot – producător de accesorii auto, Hankook – anvelope de competiții. Partener media este Radio România Actualități, care va relata evoluția echipajelor de-a lungul sezonului, iar după fiecare raliu piloți și copiloți care aleargă românește își vor împărtăși direct din studio experiențele din mașinile de curse.

Mai multe informații despre evoluția echipajelor și noutățile competiției monomarcă puteți găsi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina facebook Cupa Dacia și pe contul de instagram @cupadacia.

Foto de RallyZoom.ro și ABimages

Clasamentul general Cupa DACIA 2018 înainte de a doua etapă:

  1. D. Popa/S. Colceriu 33p
  2. A. Mitre/H. Baltador 24p
  3. B. Gheorghiu/R. Radu 23p
  4. C. Oprea/D. Hațegan 17p
  5. E. Caragui/R. Fus 14p
  6. S. Procopiu/ M. Stanciu 14p
  7. R. Rusu/S. Crișan 11p
  8. O. Costea/R. Maior 10p
  9. D. Albuț/C. Bala 6p
  10. M. Mureșan/B. Iancu 4p
  11. D. Zaharia/D. Plugaru 4p

*Se acordă 4p bonus pentru participare

Facebook Comments