Cupa Dacia își reafirmă numele pentru Start în Motorsport – Aleargă Românește

Share this:

Noul sezon național de raliuri înseamnă și debutul celui de-al 17-lea an în care Cupa Dacia continuă să lanseze piloți spre performanță

Type your quote here
– John Doe

Pentru prima oară în istoria sa de peste 40 de ani, Raliul Harghitei va da „tonul” în Campionatul Național de Raliuri, cu un program similar ediției precedente din 2022. Cei puțin peste 120 de km de probă specială a atras la start nume locale, de tradiție dar chiar și noi.

Nume noi regăsim și la startul primei etape a Cupei Dacia, căci îi putem aminti pe Matei Ghiban și Octavian Bostan – cei ce la ultimele două sezoane petrecute în campionatul inferior de raliuri (Rally2) au avut parte de o evoluție progresivă și remarcabilă, reușind printre altele mai multe victorii la clasa lor. Cei doi pornesc la bordul unei Dacia Sandero ca prim-favoriți pentru succesul harghitean.

De asemenea, după un loc secund obținut în etapa de casă din sezonul precedent, piloții brașovenii de viteză în coastă Lucian Pop cu Florin Durche lasă – pentru moment – traseele montane în favoarea probelor speciale, și pornesc românește la comenzile unei alte Dacia Sandero. Un alt echipaj debutant al Cupei Dacia – căci toate cele 4 perechi prezente la startul primei etape a sezonului se află la primul sezon complet din postura de debutanți – este format din Alexandru Herșcovici și Traian-Codruț Arsenescu, la bordul celei de-a treia Dacia Sandero.

Ultimii dar nu cei din urmă, Lorand Popovici și George Marinescu vor porni în Raliul Harghitei sub sloganul „Start în Motorsport – Aleargă Românește” la comenzile bătrânei Dacia Logan, mașina ce în urmă cu mai bine de 16 ani marca debutul celei mai longevive cupe monomarcă din naționalul de raliuri românesc.

Deși absenți de la prima etapă, pentru sezonul 2023 al Cupei Dacia au confirmat prezența și nume familiare: cu soții Radu și Dorina Luca – ocupanții a trei clasări pe podium din tot atâtea prezențe în 2022, Dragoș Ghigolea și Marius Popescu – câștigătorii absoluți ai Cupei Dacia în sezonul trecut la etapa clujeană, dar și piloții Florian Popescu, Alexandru Szép și Teodor Dănilă. De asemenea, interesul pentru Cupa Dacia îi atinge și pe băcăuanii Andrei Cărămidă cu Radu Vieriu.

Cupa Dacia este susținută în continuare de partenerii Mobilize Financial Services, GT2i – furnizor de echipamente motorsport și Hankook – anvelope de competiție.

Foto – Cristian Oltean

 

Comunicat de presă

Facebook Comments