Victorie consecutivă pentru ieșeni în Cupa DACIA la Raliul Moldovei 2019

Share this:

Bogdan Gheorghiu și Andrei Pintilii s-au impus pentru a doua oară consecutiv pe macadam, la Raliul Moldovei. Punctele astfel obținute îi detașează în fruntea clasamentului general Cupa DACIA după 3 etape, în timp ce abandonurile lui Dragoș Popa, Cristi Sugar și Andrei Mitre lasă liberă lupta pentru celelalte locuri ale podiumului.

Raliul Moldovei a fost o altă etapă cu peripeții pentru o parte dintre cele 10 echipaje care au alergat românește weekendul trecut, la a treia etapă din Campionatul Național de Raliuri. 

Prima zi de concurs a adus concurenții pe cele 3 probe de macadam din apropierea orașului Moinești. Cristi Sugar a câștigat prima specială a raliului, urmat de Andrei Mitre și Dragoș Popa. Bogdan Gheorghiu s-a impus însă pe următoarele 2 probe și, în ciuda unei greșeli la superspeciala din centrul orașului Onești, și-a creat un avantaj suficient de mare încât a încheiat prima zi de concurs în fruntea clasamentului general Cupa DACIA. 

Echipajul Cristi Sugar/Vlad Colceriu au abordat prea optimist un viraj și au ieșit în decor chiar pe prima specială a zilei a doua de concurs. În schimb, Andrei Mitre/Robert Maior au început în forță și au fost cei mai rapizi pe PS5 Hemeiuș, însă o problemă la cutia de viteze i-a scos prematur din joc pe PS6. Echipajul Dragoș Popa/Sorin Colceriu a avut astfel cale liberă și au bifat cel mai bun ritm pe primele două treceri de pe PS Trebeș, când s-au apropiat la mai puțin de 10 secunde per total de liderii clasamentului. A treia trecere pe Trebeș a fost însă cu ghinion și o ușoară ieșire din decor le-a adus abandonul, iar ieșenii Bogdan Gheorghiu/Andrei Pintilii și-au consolidat victoria etapei cu cel mai bun timp pe restul probelor.

Dintre debutanți s-au remarcat Vlad Răducanu/Laurențiu Mandu, care au reușit cel mai bun rezultat al carierei. Cu o evoluție constantă de la o probă la alta, aceștia au terminat Raliul Moldovei pe locul 2 general Cupa DACIA și pe primul loc în clasamentul debutanților, unde au fost urmați de Florian Popescu/Alexandru Gheondea și Artur Luca/Mihai Căpeț. 

Echipajul Dan Albuț/Cristian Bala au ocupat ultima treaptă a podiumului clasamentului general Cupa DACIA, în timp ce Silviu Procopiu/Mihai Stanciu i-au urmat pe locul 4, iar Radu Luca/Cristiana Oprea au obținut cu modelul Logan locul 6 în clasamentul competiției monomarcă.

Următoarea etapă Cupa DACIA 2019 este Raliul Perla Harghitei, care va muta echipajele din nou pe asfalt, la Odorheiu Secuiesc în perioada 12-13 iulie.

Cupa DACIA 2019 are ca partener principal ROMGAZ, iar parteneri sunt Dacia Finance – servicii de leasing, YATO – marcă de scule și echipamente de lucru mecanice și pneumatice, BOSCH Service – producător piese auto. Parteneri tehnici sunt VALEO Lighting – marcă de faruri auto, ORECA – marcă de produse echipamente protecție sport auto, PILOT – marcă de produse auto. Pentru al doilea sezon consecutiv, furnizorul anvelopelor de competiție pentru Cupa DACIA este Hankook prin Bucur Tuning. Partener media este Radio România Actualități, care după fiecare raliu le oferă ocazia piloților și copiloților care aleargă românește să își împărtășească direct din studio experiențele din mașina de curse, în cadrul matinalului Prietenii de la Zece.

Mai multe informații despre evoluția echipajelor și noutățile competiției monomarcă puteți găsi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina facebook Cupa Dacia și pe contul de instagram @cupadacia.

Clasamentul general Cupa DACIA 2019 după a treia etapă, Raliul Bacăului:

  1. B. Gheorghiu/A. Pintilii 71p
  2. D. Albuț/C. Bala 47p
  3. C. Sugar/V. Colceriu 42p
  4. V. Răducanu/L. Mandu 41p
  5. S. Procopiu/ M. Stanciu 40p
  6. F. Popescu/A. Gheondea 36p
  7. A. Luca/M. Căpeț 30p
  8. A. Mitre/R. Maior 29p
  9. D. Popa/S. Colceriu 27p
  10. C. Oprea/D. Hațegan 24p
  11. H. Balea/M. Luncan 22p
  12. D. Mândruț/P.Pîrvan 16p
  13. R. Benea/A. Hicea 14p
  14. R. Luca/C. Oprea 12p
  15. D. Rusciuga/C. Vârban 4p

*Se acordă 4p bonus pentru participare

Foto de RallyZoom.ro

Facebook Comments