Cupa DACIA aleargă românește pe tărâm moldav

Share this:

Campionatul Național de Raliuri se mută weekendul acesta în Moldova, unde Cupa DACIA aduce la start un sfert din înscriși. Echipajele vor concura pe un traseu de concurs format din 13 probe speciale cu un total de 106 km, dintre care 12 probe de macadam din apropierea orașelor Bacău și Moinești și o superspecială în centrul orașului Onești.

Cele 10 echipaje care aleargă românește își vor întâmpina susținătorii joi seara în Piața Tricolorului din Bacău, unde va avea loc o sesiune de autografe începând cu ora 19:30, urmată de startul festiv. Primii kilometri cu mașinile de concurs se vor parcurge vineri dimineața la shakedown-ul din Moinești, oraș în centrul căruia este amenajat și parcul de service din prima zi. După-amiază, concurenții vor pleca spre primele 3 probe speciale – PS1 Runcu, PS2 Moinești și PS3 Vermești – un traseu dur care va demonstra, ca de fiecare dată, reziliența materialului de concurs Logan și Sandero. Ziua 1 de concurs se va încheia cu superspeciala din Onești, de unde echipajele se vor îndrepta spre parcul închis din Bacău. 

A doua zi de concurs mută acțiunea pe probele speciale din apropierea Bacăului, cu parcul de service amenajat la Centrul de Afaceri și Expoziții. Concurenții vor avea de disputat de 3 ori o succesiune de 3 probe: Hemeiuș – Trebeș – Racova. Dacă primele două probe sunt tehnice și vor scoate în evidență importanța muncii piloților și a copiloților, PS Racova, care este și power stage, propune un traseu rapid care se termină cu o porțiune spectaculoasă pe asfalt, prietenoasă cu spectatorii. Premianții vor urca pe podium sâmbătă seara de la ora 20:45, pe scena amenajată în Piața Tricolorului din Bacău.

 

Liderii clasamentului Cristi Sugar/Vlad Colceriu se întorc cu forțe proaspete după abandonul de la Arad, unde au demonstrat însă un ritm foarte bun pe macadam.  Ieșenii Bogdan Gheorghiu/Andrei Pintilii și-au propus o clasare cât mai bună la această etapă aproape de casă, fiind la doar 1 punct distanță de primii. 

Lupta pentru top 3 se va da și între alte 3 echipaje: pilotul Andrei Mitre, în dreapta căruia revine copilotul Robert Maior, Dan Albuț/Cristian Bala și Dragoș Popa/Sorin Colceriu se află toți într-un interval de 2 puncte. Toate echipajele enumerate au optat pentru modelul Sandero 0.9, cel puțin la fel de fiabil ca Logan-ul, dar mai dinamic, mai performant și reprezentativ pentru noua generație de piloți. Vor participa și Silviu Procopiu/Mihai Stanciu, dar revine în competiție și Radu Luca pe o Dacia Logan, de data aceasta cu un copilot mai puțin obișnuit – o va avea în dreapta pe Cristiana Oprea, care a participat în ultimele sezoane ca pilot. 

Trei debutanți se vor lupta cu secundele la Raliul Moldovei: Vlad Răducanu/Laurențiu Mandu, câștigători detașați ai etapei de la Arad, cărora li se alătura Artur Luca/Mihai Căpeț, liderii clasamentului debutanților, și Florian Popescu/Alexandru Gheondea (Logan). 

Cupa DACIA 2019 are ca partener principal ROMGAZ, iar parteneri sunt Dacia Finance – servicii de leasing, YATO – marcă de scule și echipamente de lucru mecanice și pneumatice, BOSCH Service – producător piese auto. Parteneri tehnici sunt VALEO Lighting – marcă de faruri auto, ORECA – marcă de produse echipamente protecție sport auto, PILOT – marcă de produse auto. Pentru al doilea sezon consecutiv, furnizorul anvelopelor de competiție pentru Cupa DACIA este Hankook prin Bucur Tuning. Partener media este Radio România Actualități, care după fiecare raliu le oferă ocazia piloților și copiloților care aleargă românește să își împărtășească direct din studio experiențele din mașina de curse, în cadrul matinalului Prietenii de la Zece.

Mai multe informații despre evoluția echipajelor și noutățile competiției monomarcă puteți găsi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina facebook Cupa Dacia și pe contul de instagram @cupadacia.

Clasamentul general Cupei DACIA 2019 după a doua etapă, Raliul Aradului:

 1. C. Sugar/V. Colceriu 38p
 2. B. Gheorghiu/A. Pintilii 37p
 3. A. Mitre/R. Maior 25p
 4. D. Albuț/C. Bala 25p
 5. C. Oprea/D. Hațegan 24p
 6. D. Popa/S. Colceriu 23p
 7. H. Balea/M. Luncan 22p
 8. S. Procopiu/ M. Stanciu 22p
 9. F. Popescu/A. Gheondea 21p
 10. A. Luca/M. Căpeț 20p
 11. D. Mândruț/P.Pîrvan 16p
 12. V. Răducanu/L. Mandu 15p
 13. R. Benea/A. Hicea 14p
 14. D. Rusciuga/C. Vârban 4p

*Se acordă 4p bonus pentru participare

Foto de RallyZoom.ro

Facebook Comments