Debut perfect pentru Matei Ghiban la Raliul Harghitei – cu victoria Cupei Dacia

Share this:

Tânărul Matei Ghiban a dominat prima etapă a sezonului în Cupa Dacia, câștigând toate cele 12 probe speciale ale Raliului Harghitei, alături de copilotul său Octavian Bostan

Încă din prima zi de concurs, Matei și Octavian erau instalați la conducerea raliului cu un avantaj de 1m02.4s datorită celor 3 victorii de probă din tot atâtea posibile. Echipajul debutant al Cupei Dacia dar și al Campionatului Național de Raliuri nu a lăsat garda jos nici în ziua secundă, adjudecându-și victorie după victorie pe toate cele trei treceri individuale ale specialelor Merești – Sânpaul și celebra Lueta, considerată cea mai frumoasă și tehnică probă de asfalt din România.

Poziția secundă le-a revenit brașovenilor Lucian Pop și Florin Durche – la bordul unui alt Dacia Sandero, aceștia aflându-se în permanență pe poziția secundă la finalul fiecărei speciale. Victoria adversarilor lor a fost una categorică însă, întrucât diferența dintre prima și a doua treaptă a podiumului a fost de 4m22.1s la finalul etapei harghitene. La o diferență de alte 5m36.9s s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului un alt debutant – Alexandru Herșcovici completând un podium exclusiv al modelelor Dacia Sandero, la prima sa participare în naționalul de raliuri – avându-l în dreapta sa pe experimentatul Traian-Codruț Arsenescu.

Cel de-al patrulea echipaj înscris în cadrul primei etape a Cupei Dacia – format din localnicul Lorand Popovici și bănățeanul George Marinescu, a avut parte de un parcurs cu ghinion. Cei doi au fost nevoiți să abandoneze înainte de prima specială a raliului din cauza unei defecțiuni pe etapa de legătură, revenind însă la start pe probele din a doua zi, sub regula Super Rally.

Clasament Cupa Dacia – Raliul Harghitei 2023

1. Matei Ghiban & Octavian Bostan (Dacia Sandero) – 1:18:31.8

2. Lucian Pop & Florin Durche (Dacia Sandero) – 1:22:53.9

3. Alexandru Herșcovici & Traian Arsenescu (Dacia Sandero)

4. Lorand Popovici & George Marinescu (Dacia Logan) – 1:47:25.0

 

Următoarea etapă a Cupei Dacia se va derula în perioada 26-27 mai pe Transfăgărășan și probele din jurul Câmpulung Muscelului – la Raliul Argeșului.

 

Cupa Dacia este susținută în continuare de partenerii Mobilize Financial Services, GT2i – furnizor de echipamente motorsport și Hankook – anvelope de competiție.

Foto – arhivă personală Matei Ghiban și Lucian Pop

 

Comunicat de presă

Facebook Comments