Cupa Dacia în Raliul Argeșului – a doua victorie de ediție pentru Teodor Dănilă

Share this:

Reîntorși la startul etapei piteștene pentru al doilea sezon consecutiv, Teodor Dănilă și Dumitru Gheorghe au obținut victoria Cupei Dacia după un raliu dominat de la un capăt la celălalt

Raliul Argeșului CATENA Powered by Citroën 2023 a adus un număr semnificativ de echipaje înscrise în una dintre cele mai longevive cupe monomarcă din Europa – Cupa Dacia. Pe scena Startului Festiv din Piața Primăriei Pitești au urcat astfel 9 perechi – toate cu modele Dacia Sandero, printre ei numărându-se câștigătorii primei etape din acest an, câștigătorii ediției din 2022 a etapei din Pitești dar și alte 4 echipaje debutante.

Dănilă și Gheorghe au terminat la egalitate cu debutanții Militon și Giol cei 12.43 km ai primei treceri pe Godeni, însă experiența celor dintâi s-a evidențiat după repetarea probei, cei doi fiind mai rapizi cu 6.7s decât adversarii cu care încheiaseră în aceeași secundă speciala inaugurală a raliului. Cu câte-o secundă câștigată la fiecare km parcurs, Dănilă și-a majorat avantajul față de Militon, însă tânărul debutant a redus secundele după victoria Super Specialei Pitești 1 desfășurată în jurul Stadionului Nicolae Dobrin. Practic, după prima zi de concurs, Dănilă conducea formalitățile în ciuda unei penalizări de 10 secunde, fiind urmat de Militon la 3.6s respectiv de ghinionistul primei zile – Ghiban, la alte 38.5s.

Diferența dintre primii doi piloți clasați s-a majorat rapid după victoria lui Dănilă pe cea mai lungă specială a raliului – Lacul Vidraru în urcare, în dimineața zilei secunde. Deși problemele la mașină găsiseră rezolvare în service-ul de noapte de după SSS Pitești 1, Matei Giban a fost mai lent cu 6.1s decât același Dănilă pe urcarea de 10.85 km a Transfăgărășanului, până la Piscul Negru. Ploaia venită în momentul coborârii aceleiași probe a redus din diferențele primilor 3 piloți, însă tot Dănilă a rămas imbatabil, ca mai apoi, Daniel Militon să ia maxim de puncte pe Power Stage-ul Lacul Vidraru II. În cele din urmă, după șirul lung de probleme tehnice, Matei Ghiban s-a impus la capătul celei de-a doua Super Speciale și implicit, ultima probă a raliului – Pitești 2.

Astfel, pentru a doua ediție consecutivă dar și prima participare din acest an, Teodor Dănilă și Dumitru Gheorghe au obținut victoria Raliului Argeșului CATENA Powered by Citroën 2023, urmați la 41.2s de câștigătorii etapei în ierarhia debutanților Cupei Dacia Daniel Militon și Bogdan Giol, podiumul fiind completat de ocupanții poziției secunde în ierarhia debutanților aceleiași cupe monomarcă – Matei Ghiban și Octavian Bostan, la o diferență de 48.9s. Ultima poziție în clasamentul Debutanților Cupei Dacia le-a revenit lui Alexandru Szép și Andreea Aldea, la prima lor prezență comună.

  • Clasament Cupa Dacia – Raliul Argeșului CATENA Powered by Citroën 2023

1 – I. T. Dănilă & D. Gheorghe

2 – D. Militon & B. Giol……………….+41.2s

3 – M. Ghiban & O. Bostan………….+48.9s

4 – R. Luca & D. Luca…………………+2m27.8s

5 – F. Popescu & D. Badea…………..+5m51.8s

6 – A. Szép & A. Aldea…………………+6m09.7s

7 – L. Pop & F. Durche………………..+6m13.4s

8 – A. Herșcovici & T. Arsenescu….+9m24.1s

 

  • Clasament Debutanți Cupa Dacia – Raliul Argeșului CATENA Powered by Citroën 2023

1 – D. Militon & B. Giol

2 – M. Ghiban & O. Bostan…………..+7.7s

3 – A. Szép & A. Aldea…………………+5m28.5s

4 – L. Pop & F. Durche…………………+5m32.2s

5 – A. Herșcovici & T. Arsenescu…..+8m42.9s

Facebook Comments