4 echipaje pornesc în Cupa Dacia la Raliul Maramureșului

Share this:

Cea mai nordică etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano se desfășoară la sfârșitul acestei săptămâni, aducând la start un număr total de puțin peste 50 de echipaje, dintre acestea, 4 punctând în cadrul celei de-a treia etape a celei mai longevive cupe monomarcă din naționalul de raliuri – anume Cupa Dacia

Matei Ghiban și Octavian Bostan pornesc din postura de lideri la zi ai ambelor clasamente din cadrul Cupei Dacia: cel general precum și cel dedicat debutanților. Pentru cei doi echipieri, etapa băimăreană reprezintă un loc special, întrucât, în urmă cu doi ani, adică la revenirea în calendarul competițional a mult îndrăgitei etape maramureșene, Matei debuta la raliuri iar Octavian îl seconda pentru prima dată. La acel moment, actualul pilot al Cupei Dacia era al doilea cel mai tânăr sportiv din campionat.

Câștigător pentru al doilea an consecutiv în Raliul Argeșului, Teodor Dănilă spune prezent primei sale prezențe în etapa băimăreană, unde va face tot posibilul pentru a bifa o nouă victorie și astfel, să poată intra în cursa pentru titlul de campion al celui de-al 17-lea sezon organizat de Cupa Dacia. Pentru a 6-a oară în cariera sa sportivă, pilotul tulcean îl va avea alături pe Robert Patrick Fus, cu care speră să găsească primul rezultat pe podium.

Asemenea celui de dinainte, și Daniel Militon s-a bucurat de locul întâi la etapa precedentă desfășurată în județul Argeș, asta după ce, profitând într-o oarecare măsură și de problemele adversarului său, tânărul pilot produs de școala campionului Vali Porcișteanu a reușit să-și adjudece victoria Cupei Dacia în ierarhia dedicată debutanților, chiar la debutul în cadrul competiției monomarcă. Acesta urmează să fie secondat și la Raliul Maramureșului de același Bogdan Giol, fost arbitru FRAS, cu care a bifat deja numeroase clasări pe podium, în numai 3 prezențe.

Ultimul dar nu cel din urmă echipaj al Cupei Dacia care va lupta pentru victorie este format din Dragoș Ghigolea și Marius Popescu. Întâmplarea face ca toate cele 4 echipaje prezente la Baia Mare să aibă în palmares o victorie, mai puțin perechea Militon-Giol, însă dacă privim recent în urmă, cei doi s-au aflat într-o bătălie continuă cu câștigătorii etapei respective. Revenind însă la sibienii Ghigolea și Popescu, cei doi au produs surpriza frumoasă a ultimei etape de asfalt din sezonul precedent, atunci când bifau – în premieră – victoria în cadrul Cupei Dacia. Din nefericire, o problemă la testele oficiale ale Raliului Argeșului de acum câteva săptămâni i-a constrâns la retragere, astfel că, la Baia Mare vor căuta să dea uitării toate aspectele negative.

 

Sezonul al 17-lea din Cupa Dacia este susținut de Mobilize – Financial Services, Hankook, GT2i și are sprijinul agentului local în comercializarea mărcii Dacia și Renault – Autobecoro.

Foto – arhive sportivi, Balázs Attila, Liana Toma

Facebook Comments