Daniel Militon – la 3 probe distanță de prima victorie absolută în Cupa Dacia

Share this:

La numai a doua etapă în lupta pentru titlul Cupei Dacia, Daniel Militon și Bogdan Giol pornesc duminică cu prima șansă la victoria etapei băimărene, asta după ce și-au adjudecat supremația tuturor celor 4 speciale parcurse de echipajele Cupei Dacia

După o evoluție impresionant de bună dar și puțin noroc venit de la adversarii care au fost nevoiți să depună armele încă din prima zi a competiției nordice, câștigătorul etapei piteștene în matematica debutanților din Cupa Dacia – Daniel Militon – mai are de parcurs numai 45 de km de probă specială pentru a deveni al treilea câștigător de etapă din 2023. Tânărul pilot s-a impus încă de pe Codru Butesii 1, surclasându-și colegul de campionat – pe Matei Ghiban, pe care l-a învins și pe a doua trecere a specialei Preluca.

 

Al doilea cel mai bine clasat echipaj al Cupei Dacia, care a evitat problemele tehnice pe parcursul celor 4 speciale desfășurate, este format din Dragoș Ghigolea și Marius Popescu. Cei doi au optat pentru o evoluție care să-i țină departe de un posibil abandon, ceea ce denotă o decizie înțeleaptă, având în vedere că debutul din acest sezon nu a decurs deloc bine pentru perechea sibiană.

 

Lideri la zi după primele două etape, Matei Ghiban și Octavian Bostan sperau să spargă ghinionul de la Pitești cu o etapă bună pe probele din nordul țării. Totul părea să decurgă conform așteptărilor celor doi echipieri ce formau echipaj pentru prima oară chiar în Maramureș, la ediția din 2021. Doar că, în timp ce ofereau un spectacol intens prin lupta cu celălalt echipaj debutant (n.r. Militon-Giol), clipa nefastă a făcut ca învingătorii etapei harghitene să iasă în decor pe penultima specială a zilei, pierzând astfel orice șansă la a doua victorie a sezonului. Cu toate acestea, perechea Ghiban/Bostan are aproape asigurat un loc pe podium, după ce adversarii lor au pierdut mai mult de 30 de minute.

 

Adversarii lor sunt nimeni alții decât Teodor Dănilă cu Robert Patrick Fus, aceștia întâmpinând probleme încă de pe prima trecere a specialei Codru Butesii. Pentru a nu agrava defecțiunile deja prezente la modelul Dacia Sandero, câștigătorul etapei argeșene a decis să depună armele și să revină la start cu forțe proaspete în dimineața zilei de duminică.

 

Sezonul al 17-lea din Cupa Dacia este susținut de Mobilize – Financial Services, Hankook, GT2i și are sprijinul agentului local în comercializarea mărcii Dacia și Renault – Autobecoro.

Facebook Comments