Victorie în Cupa Dacia pentru Dănuț Militon la Raliul Maramureșului

Share this:

Pentru a 3-a etapă din acest sezon, Cupa Dacia cunoaște un nou echipaj câștigător, totul după ce debutanții Militon și Giol și-au adjudecat supremația primei lor etape în clasamentul cupei monomarcă

Cu numai 6 probe speciale parcurse din totalul de 9 programate, perechea brașoveană a dominat etapa băimăreană de la un capăt la altul. Ocolind problemele de orice natură, Daniel și Bogdan n-au cedat nicio secundă în fața adversarilor, ceea ce se traduce printr-o diferență de aproape 4 minute între ei și ocupanții poziției secunde.

 

După problemele întâmpinate în etapa precedentă, care i-a și constrâns la retragerea din concurs înainte de startul propriu-zis, Dragoș Ghigolea și Marius Popescu au găsit rețeta ideală pe probele maramureșene. Astfel, deși colegii lor de cupă s-au dovedit a fi mai rapizi, sibienii nu pleacă cu mâna goală de la etapa din nordul țării, întrucât acestora le-a revenit poziția secundă în clasamentul general al Cupei Dacia. 

Chiar dacă “parcarea” nu le-a ieșit conform planurilor – după cum mărturisea pilotul pe pagina sa social media, Matei Ghiban se numără totuși printre oamenii norocoși ai campionatului. Acest lucru se datorează echipei sale tehnice, care chiar și după incursiunea în decor din a doua parte a zilei de sâmbătă, au lucrat la foc automat pentru ca tânărul pilot și navigatorul său – Octavian Bostan, să-și poată continua competiția de suflet. Și spunem “de suflet” deoarece pentru liderii Cupei Dacia, etapa băimăreană înseamnă debutul lor ca echipaj precum și prima cursă de raliu a lui Matei. Reveniți la start în dimineața zilei de duminică, cei doi au parcurs în regim de avarie ambele treceri pe Boiu Mare, pentru ca în final să urce de două ori pe podiumul etapei: obținând un loc 3 la general Cupa Dacia, respectiv poziția secundă în ierarhia debutanților aceleiași cupe monomarcă.

Pozitivismul oferit de victoria argeșeană nu s-a potrivit cu problemele tehnice de la Raliul Maramureșului, astfel că Teodor Dănilă a fost forțat să predea carnetul de bord mai repede decât își dorea. Odată revenit în service-ul din Baia Mare, echipa sa tehnică i-a găsit rapid rezolvarea problemelor sale, însă timpul pierdut pe proba cu ghinion a însemnat decât că parcursul ultimei zile a competiției avea să rămână dedicat obținerii maximului de puncte posibil.

Clasament general Cupa Dacia – Raliul Maramureșului 2023

1. D. Militon & B. Giol (Dacia Sandero) | 1:07:05.0

2. D. Ghigolea & M. Popescu (Dacia Sandero) | 1:10:51.6 | +3:46.6

3. M. Ghiban & O. Bostan (Dacia Sandero) | 1:17:40.7 | +10:35.7

4. T. Dănilă & R. Fus (Dacia Sandero) | 1:42:02.4 | +34:57.4

 

Clasament Debutanți Cupa Dacia – Raliul Maramureșului 2023

1. D. Militon & B. Giol (Dacia Sandero) | 1:07:05.0

2. M. Ghiban & O. Bostan (Dacia Sandero) | 1:17:40.7 | +10:35.7

 

Sezonul al 17-lea din Cupa Dacia este susținut de Mobilize – Financial Services, Hankook, GT2i și are sprijinul agentului local în comercializarea mărcii Dacia și Renault – Autobecoro.

Facebook Comments