Cristi Sugar/Vlad Colceriu sunt campionii Cupei DACIA 2019 după Tess Rally

Share this:

Cupa DACIA 2019 a ajuns la final odată cu Tess Rally, ultima etapă a Campionatului Național de Raliuri din acest sezon. Etapa brașoveană a decis campionii celei de-a 13-a etape a competiției monomarcă – Cristi Sugar/Vlad Colceriu s-au impus în fața lui Andrei Mitre/Robert Maior, câștigând raliul și totodată titlul Cupei DACIA 2019. La debutanți, câștigători sunt Vlad Răducanu/Laurențiu Mandu, care vor urca și pe ultima treaptă a podiumului general Cupa DACIA de la finalul anului. 

Prima zi de concurs s-a încheiat cu o luptă strânsă la vârful clasamentului Cupei, cu Mitre în fața lui Sugar la doar 3 secunde după primele două probe de macadam și superspeciala de pe Colina Brașovului. Debutanții Radu Benea/Andrei Hicea au încheiat ziua pe 3 general Cupa DACIA după ce principalii rivali au fost scoși din joc – Bogdan Gheorghiu/Andrei Brezoszki au avariat mașina și au avut probleme tehnice, iar Dragoș Popa/Sorin Colceriu au ieșit în decor pe PS Glejărie. La debutanți, Vlad Răducanu/Laurențiu Mandu au încheiat ziua pe 2 la peste 1 minut de Benea, urmați de Victor Supuran/Cristiana Oprea, pilotul brașovean demonstrând astfel un ritm bun la raliul său de debut. Artur Luca/Mihai Căpeț au abandonat cu o roată ruptă, urmând să reia startul a doua zi.

Probele de macadam de la Brașov au fost adevărate teste de anduranță, atât pentru echipaje, dar și pentru materialul de concurs, iar a doua zi de concurs a făcut mai multe victime: Radu Benea a ieșit în decor, iar din motive tehnice au abandonat Bogdan Gheorghiu și Victor Supuran.

În ceea ce privește lupta de la vârful clasamentului, prima buclă din a doua zi a fost câștigată fără drept de apel de Cristi Sugar, care și-a asigurat un avans de aproape un minut în fața lui Mitre. Astfel în poziția de lideri, Cristi și Vlad au adoptat un ritm sigur pentru ultimele 2 probe, Săcele – Glejărie (power stage), care au fost câștigate de Andrei Mitre, fără să poată recupera însă suficient pentru a putea răsturna situația în favoarea sa. Locul I Cupa DACIA obținut de Cristi Sugar/Vlad Colceriu la Tess Rally le-a adus și titlul Cupei DACIA 2019 la finalul acestui sezon, vicecampioni fiind Andrei Mitre/Robert Maior.

“Brașovul ne-a creat amintiri speciale și anul trecut – a fost primul meu raliu, primul contact cu “lumea mare”. Anul acesta ne-a adus titlul Cupei Dacia 2019, un obiectiv bine fixat încă de la începutul anului, care la un moment dat părea imposibil. Am trecut prin multe stări sezonul acesta, însă am învățat că în acest sport totul este posibil și că mereu trebuie să lupți până pe ultimul metru de proba specială. În final, Tess Rally a fost o etapă cu probe superbe, chiar dacă a avut câteva porțiuni mai dure, mă bucur că am putut fi prezent și ne bucurăm și mai tare pentru adjudecarea titlului care nu ar fi fost posibil fără ajutorul echipei, lui Vali, dar mai ales lui Eugen Caragui și famililor care ne-au fost alături!” ne-a spus campionul Cupei DACIA 2019, Cristi Sugar.

Andrei Mitre ne-a împărtășit și el impresiile după acest final de sezon: “Lupta din cadrul Cupa Dacia a fost una extrem de intensă și grea, luptă dusă până pe ultimul km de probă. Chiar dacă la finalul primei zile eram în fruntea clasamentului Cupei, Cristi a început ziua secundă cu un ritm extrem de bun, preluând prima poziție cu un avans considerabil. În final, am terminat cursa pe locul 2, ocupând aceiași poziție și în clasamentul final al Cupei DACIA. Chiar dacă nu am obținut titlul de campion, pot spune că sunt mulțumit de parcursul din acest an, reușind să îmi ridic ritmul pe fiecare proba. Acum că am intrat în vacanță, începem să ne gandim la un nou sezon.”

Vlad Răducanu/Laurențiu Mandu au terminat Tess Rally pe locul 3 general Cupa DACIA și 1 la debutanți, fiind urmați de Silviu Procopiu/Mihai Stanciu. La debutanți, podiumul etapei a fost completat de Florian Popescu/Dragoș Badea pe locul II și Dan Mândruț/Paul Pîrvan pe locul III. Câștigătorii Trofeului Logan au fost Radu Luca/Dorina Luca, în timp ce Artur Luca/Mihai Căpeț au terminat raliul pe locul 8 Cupa DACIA, după ce au reluat startul conformei regulei super rally.

“Sezonul 2019 s-a dovedit unul foarte bun pentru noi, ca și decizia de a ne face debutul la Cupa Dacia. Am reusit să ne îndeplinim obiectivul de a ieși campioni la Debutanți Cupa Dacia și vice-campioni la Debutanți FRAS. Am decis încă de la începutul sezonului să mergem cât mai constant și să terminăm toate raliurile la care ne înscriem, în final aceasta decizie a dus la un rezultat cu totul neașteptat, locul 3 la Cupa Dacia general.” a declarat pilotul Vlad Răducanu.

Se încheie astfel cea de-a 13-a ediție a Cupei DACIA, una dintre cele mai longevive competiții monomarcă din automobilismul european. Echipajele din top 3 al clasamentelor general și debutanți Cupa DACIA vor fi premiate la Gala Campionilor FRAS, care va avea loc pe 30 noiembrie la Timișoara.

Cupa DACIA 2019 a avut ca partener principal ROMGAZ, iar parteneri au fost Dacia Finance – servicii de leasing, YATO – marcă de scule și echipamente de lucru mecanice și pneumatice, BOSCH Service – producător piese auto. Parteneri tehnici au fost ORECA – marcă de produse echipamente protecție sport auto, PILOT – marcă de produse auto. Pentru al doilea sezon consecutiv, furnizorul anvelopelor de competiție pentru Cupa DACIA a fost Hankook prin Bucur Tuning. Partener media a fost Radio România Actualități, care după fiecare raliu le-a oferit ocazia piloților și copiloților care aleargă românește să își împărtășească direct din studio experiențele din mașina de curse, în cadrul emisiunii Între Prieteni.

Mai multe informații despre Cupa DACIA 2020 și noutățile competiției monomarcă puteți găsi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina facebook Cupa Dacia și pe contul de instagram @cupadacia.

Clasamentul general final Cupa DACIA 2019 după 8 etape:

  1. C. Sugar/V. Colceriu 170p
  2. A. Mitre/R. Maior 162p
  3. V. Răducanu/L. Mandu 125.4p
  4. B. Gheorghiu/A. Pintilii 114p
  5. D. Popa/S. Colceriu 107.2p
  6. H. Balea/M. Luncan 104.4p
  7. S. Procopiu/ M. Stanciu 101.4p
  8. A. Luca/M. Căpeț 90.6p
  9. D. Albuț/C. Bala 80.4p
  10. F. Popescu/A. Gheondea 73.4p
  11. C. Oprea/D. Hațegan 69p
  12. R. Benea/A. Hicea 57.2p

*Se acordă 4p bonus pentru participare

Foto de RallyZoom.ro

Facebook Comments