CUPA DACIA ON THE ROCKS - RALIUL SIBIULUI 2022

Cupa Dacia On The Rocks – Raliul Sibiului 2022

Share this:

Etapa a 5-a a Cupei Dacia, Raliul Sibiului care se va derula în acest weekend între 15 și 16 iulie aduce concurenții pe scena primului macadam al sezonului.

În cele două zile de concurs, cele șapte echipaje înscrise în Cupa Dacia vor avea de parcurs un total de 133km împărțiți în 10 probe de clasament, dintr-un total de 475 km.

Cupa Dacia on the rocks

Recunoscut din trecut ca una dintre cele mai dure întreceri din campionatul românesc, Raliul Sibiului nu își desminte renumele nici în acest an, în program regăsindu-se celebrele probe speciale derulate pe drumurile forestiere Șanta (de trei ori, odată noaptea), Gâtul Berbecului (de două ori), Cheile Cibinului (de două ori) și Rășinari (de două ori).

Nu lipsește din program nici proba super specială de pe circuitul paralel Schade Berater, care va închide raliul și va avea și rolul de Power Stage cu puncte bonus pentru concurenții Cupei Dacia.

Mai mult o chestiune de supraviețuire

Este de așteptat ca seria surpizelor să continue pe macadamul sibian, după ce Victor Supuran, câștigătorul de anul trecut se vede condus în clasamentul provizoriu după patru etape.

Pe de altă parte, Sebastian Scârlet, actualul lider, a dat dovadă de un pilotaj inteligent pe asfalt știind când să atace și când să-și conserve poziția.

De-a lungul anilor Raliul Sibiului, dată fiind duritatea probelor sale s-a dovedit o cursă a celor inteligenți și nueapărat a celor rapizi, a celor care știu când să atace și când să meargă la conservare.

De asemenea este un raliu în care va conta alegerea și gestionarea stocului de pneuri pentru fiecare echipaj precum și îndemânarea echipelor de asistență tehnică

CUPA Dacia 2022 – Casament General după 4 etape

  1. Scîrlet 123 puncte
  2. Dănilă 94 puncte
  3. Supuran 89 puncte
  4. Crișan 67 puncte
  5. Ungureanu 50 puncte
  6. Cimpoeșu 49 puncte
  7. Ghigolea 47 puncte
  8. Gugu 27 puncte
  9. Popescu 19 puncte

Evoluția live a echipajelor din Cupa Dacia poate fi urmărită AICI

Iată ce s-a întâmplat în 2021 la Raliul Sibiului:

Victor Supuran câștigă Cupa Dacia, etapa a 6-a de la Raliul Sibiului 2021

Facebook Comments