Victor Supuran câștigă Cupa Dacia, etapa a 6-a de la Raliul Sibiului 2021

Share this:
  • Este a doua victorie consecutiva pentru tânărul pilor clujean 
  • Experiență pe macadamul dur de la Sibiu a fost accentuată si de conditiile de canicula extremă pentru competitorii din Cupa DACIA 2021
  • Dupa o lună de vacanță Cupa Dacia revine pe 3-4 septembrie la Raliul Iașului, ultima etapă pe macadam . 

Raliul Sibiului a propus concurenților un traseu complex in formatul  pe macadam, pe acest traseu alergandu-se doar in 2020 dupa o pauza de aproape 7 ani , atunci când, făcea parte din ERC. 

Duritatea raliului a fost remarcată de George Grigorescu , promotorul Cupei Dacia , dar a precizat ca organizarea a fost ireprosabila avand in vedere traseul si complexitatea probelor speciale 

Ma bucur foarte mult ca Raliul Sibiului a revenit acasă într-o asemenea formula.Are parte de cea mai valoroasă echipă de organizare pe care eu am cunoscut-o . Ei merita un mare bravo ! 

La Raliul Sibiului au fost 8 probe speciale, structurate in două zile de competiție. Fiecare zi s-a încheiat cu căte o proba speciala “vedeta“ -vineri a fost proba Santa nocturnă , iar sâmbătă circuitul paralel Schade Berater . In cifre raliul Sibiului a avut peste 100 de km de traseu extrem de dificil , temperaturi de peste 40 de grade pe alocuri , atmosfera fiind condimentată cu  mult praf , nori de praf mai ales pentru publicul prezent in numar mare pe probe.

Acestea au fost ingredientele care au condimentat una dintre cele mai spectaculoase bătălii de la Cupa Dacia din acest sezon,  la raliul Sibiului  .Ce a facut diferența între concurenții de la Cupa Dacia ? 

George Grigorescu promotorul Cupei Dacia are după 35 de ani de automobilism un răspuns autorizat : 

” Un raliu dur , se stia asta dinainte ceea a generat o prezența mai restrănsă mai ales absența debutanților care s-au temut de macadamul dur și casant și au preferat să rămănă acasă .Probele sunt extrem de valoroase din punct de vedere sportiv, sunt selective .

Am făcut tot traseul în aceste doua zile, am transpirat la peste 50 de grade și plăcerea este clară . Trebuia să rămâi în controlul mașinii , trebuia să știi să gestionezi mașina în funcție de nivelul ei de pregătire, să gestionezi anvelopele , adică să mergi atât cât se poate “

Cel mai adaptat, macadamului casant , pe probe majoritar în urcare  a fost echipajul fraților Victor si Mihai Supuran. Cei doi tineri clujeni au facut un raliu aproape perfect și au câștigat cu două minute avans. Din cele 8 probe speciale echipajul Napoca Rally Academy a câștigat 5 probe . Au cedat două în fața rivalilor tradiționali Roland Csato / Sandor Csikos și proba speciala circuitul paralel în fața lui Dragos Popa / Vlad Colceriu

Imediat după festivitatea de premiere Victor Supuran s-a declarant extrem de multumit de victoria obtinuță în conditii destul de dificile .

” Probele dure de la Sibiu si-au pus amprenta . Am fost destul de solicitanti si noi si masina , dar cel mai important este ca am reusit sa terminam cu bine si acest lucru ma bucura .”  a declarat Victor Supuran , căștigătorul etapei sibiene a Cupei Dacia .

O mentiune speciala merita echipajul 43 Dan Albut/ Aurelian Malutan care deși nu este cel mai rapid pe probe este cel mai echilibrat și constant în evoluții si poate fi considerat “metronomul” Cupei Dacia pentru că a fost prezent la toate etapele organizate in 2021. 

Lupta pentru titlul la final de sezon se anunță extrem de palpitantă și e aproape imposibil de dat un pronostic chiar și de către avizati 

La startul Raliului Sibiului la Cupa Dacia s-au aliniat echipajele: 

39. Paul Turcanu /Andrei Brezoski-debutanti 

56. Florian Popescu / Ciprian Solomon- prima cursa în acest sezon

43. Dan Albut /Aurelian Malutan- au luat startul în toate cursele sezonului

75. Dragos Popa / Vlad Colceriu

82. Roland Csato/ Sandor Csikos- prezenți la toate cursele

97 . Victor Supuran/ Mihai Supuran

Clasament general Cupa Dacia Raliul Sibiului 

Poz/Nr     Piloti                     Masina/   Echipa           Timp           Dif

1 / 97 V. Supuran M. Supuran RC5    Dacia Sandero   01:38:50,9    00:00,0

2 / 75 D. Popa V. Colceriu             RC5    Dacia Sandero   01:40:58,4    02:07,5

3 / 43 D. Albut A. Malutan             RC5    Dacia Sandero   01:47:19,0    08:28,1

4 / 56 F. PopescuC. Solomon RC5    Dacia Sandero   01:59:36,4    20:45,5

Clasament general dupa Raliul Sibiului

  1. V. Supuran/ M. Supuran        173.6 
  2. C. Roland/ S. Csikos           140.4
  3. D. Albuț/ F. Petrișor             131.4
  4. D. Popa/ V. Colceriu              113.8
  5. D. Gugu/ M . Stanciu             66.6
  6. C. Tudose/ E. Rogozan 56.4
  7. I. Dănilă/ D. Gherghe             55.4
  8. R. Ungureanu/ T. Penișoară 50
  9. A. Drăgan/ V. Brădățeanu 41.4
  10. M. Cimpoeșu/ B. Iancu 25
  11. F.Popescu/ C. Solomon 22
  12. R. Luca/ D. Luca                    22
  13. H. Balea/ D. Fazacaș              2
  14. P. Țurcanu/ A. Brezoski 2  

Urmatoarea etapa din Cupa Dacia este programată la Iasi pe 3-4 septembrie , ultima etapă pe macadam. 

Cupa DACIA 2021 are ca parteneri Dacia Finance – servicii de leasing, Viarom – construcții drumuri, Mival Class și Happy Credit. Parteneri tehnici sunt GT2i – marcă de produse echipamente protecție sport auto. Pentru al patrulea sezon consecutiv, furnizorul anvelopelor de competiție pentru Cupa DACIA este Hankook prin Bucur Tuning. Partener media este PRIMA TV  care după fiecare raliu le oferă ocazia piloților și copiloților care aleargă românește să își împărtășească experiențele din mașina de curse, în cadrul programului Focus la Prima Oră . 

Mai multe informații despre evoluția echipajelor și noutățile competiției monomarcă puteți găsi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina facebook Cupa Dacia și pe contul de instagram @cupadacia.

Foto SIMCAT 

Facebook Comments