Cupa DACIA revine la Sibiu pentru a cincea etapă a sezonului

Share this:

Campionatul Național de Raliuri revine în centrul țării, unde weekendul acesta va avea loc Raliul Sibiului pe asfalt, a 5a etapă din calendarul competițional 2019. Este prima etapă din istoria de 13 ani a Cupei DACIA care nu va alinia la start niciun Logan 1.6 MPi, toți cei 9 concurenți înscriși alegând noul model de concurs Sandero 0.9 TCe.

După startul festiv care a avut loc joi seara în Piața Mică din Sibiu, sub privirile a sute de fani sibieni și ale turiștilor aflați în zonă, echipajele vor face primii kilometri în regim de concurs vineri dimineața, la testele premergătoare raliului din zona Șeica Mică – Șeica Mare. Startul raliului se dă vineri după-amiază la ora 15:30, când prima mașină de concurs va pleca din parcul de service amenajat la Târgul de mașini Obor din Sibiu. Concurenții vor avea de parcurs în prima zi de concurs 4 probe speciale în zona Poplaca dus (8km) – Călugăru (11.55 km) – Păltiniș (11.5 km) – Poplaca în sens invers (8 km).

Sâmbătă, 27 iulie, se va desfășura a doua zi de concurs care a pregătit pentru concurenți 11 speciale, atât în bine-cunoscuta zonă Curmătura (11 km) – Păltiniș (10.4 km), cât și 3 probe noi Boz (10.1 km) – Doștat (5.7 km) – Presaca (8.2 km). Tot în această zi echipajele vor parcuge și clasica probă Dobârca (7.25 km), dar vor bucura spectatorii sibieni și cu o superspecială în centrul orașului Sibiu, pe un traseu stradal de 2 km amenajat în zona Sălii Transilvania.

Cupa DACIA aliniază la start toate cele 3 echipaje din fruntea clasamentului general provizoriu: ieșeanul Bogdan Gheorghiu revine după accidentul de la Harghita cu un nou copilot, o prezență familiară în Cupa DACIA – Dumitru Gheorghe. Andrei Mitre/Robert Maior și Dan Albuț/Cristian Bala revin în formatul neschimbat, de asemenea și Cristi Sugar/Vlad Colceriu, Horea Balea/Mihai Luncan și Artur Luca/Mihai Căpeț, toți concurând pentru a-și consolida punctele acumulate până acum. Cristiana Oprea revine la start cu o nouă perspectivă după debutul victorios în Campionatul European de Raliuri la Rally di Roma Capitale de weekendul trecut, secondată de data aceasta de copilotul Andrei Hicea. După absența de la Harghita, revin în concurs și Dragoș Popa/Sorin Colceriu, dar și debutantul Vlad Răducanu, însoțit de această dată de copilotul Traian Arsenescu.

Cele mai rapide echipaje vor urca pe podiumurile general și debutanți Cupa DACIA sâmbătă seara, în cadrul festivității de premiere susținute la Sala Transilvania începând cu ora 21:30. 

Cupa DACIA 2019 are ca partener principal ROMGAZ, iar parteneri sunt Dacia Finance – servicii de leasing, YATO – marcă de scule și echipamente de lucru mecanice și pneumatice, BOSCH Service – producător piese auto. Parteneri tehnici sunt ORECA – marcă de produse echipamente protecție sport auto și PILOT – marcă de produse auto. Pentru al doilea sezon consecutiv, furnizorul anvelopelor de competiție pentru Cupa DACIA este Hankook prin Bucur Tuning. Partener media este Radio România Actualități, care după fiecare raliu le oferă ocazia piloților și copiloților care aleargă românește să își împărtășească direct din studio experiențele din mașina de curse, în cadrul emisiunii Prietenii de la Zece.

Mai multe informații despre evoluția echipajelor și noutățile competiției monomarcă puteți găsi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina facebook Cupa Dacia și pe contul de instagram @cupadacia.

Clasamentul general Cupei DACIA 2019 înainte de a cincea etapă, Raliul Sibiului:

  1. B. Gheorghiu/A. Pintilii 75p
  2. A. Mitre/R. Maior 62p
  3. D. Albuț/C. Bala 62p
  4. S. Procopiu/ M. Stanciu 59p
  5. C. Sugar/V. Colceriu 57p
  6. H. Balea/M. Luncan 49p
  7. F. Popescu/A. Gheondea 44p
  8. C. Oprea/D. Hațegan 42p
  9. V. Răducanu/L. Mandu 41p
  10. A. Luca/M. Căpeț 40p
  11. D. Popa/S. Colceriu 27p
  12. D. Mândruț/P.Pîrvan 16p
  13. R. Benea/A. Hicea 14p
  14. R. Luca/C. Oprea 12p
  15. D. Rusciuga/C. Vârban 4p

*Se acordă 4p bonus pentru participare

Foto de RallyZoom.ro

Facebook Comments