10 echipaje în Cupa DACIA la Raliul Perla Harghitei Tess

Share this:

Campionatul Național de Raliuri 2020 propune în acest final de săptămână cea de-a doua sa etapă, Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total. Competiția se va disputa din nou pe asfalt, în 17 și 18 iulie, iar Cupa DACIA va avea la start 10 echipaje, dintr-un total de 70 – o nouă mostră a faptului că întrecerea rămâne, la capitolul participare, o referință în peisajul raliurilor. 

Deloc surprinzător de vreme ce este, din punctul de vedere al compromisului buget – performanță sportivă, extrem de important în această perioadă de provocări financiare, o variantă extrem de atractivă. Prezența lui Raul Badiu, pilotul DTO Rally Team, dublu campion al întrecerii, în 2013 și 2016, și concurrent în Junior WRC, este o dovadă în acest sens. El ia startul din nou, după ce în Raliul Argeșului s-a impus în Cupa Dacia, dar a urcat și pe podiumul clasei RC5, o performanță deosebită pentru modelul introdus în concurs în 2016. De această data însă, cu un nou copilot, Rareș Fetean, alături de care va încerca să facă față atacului campionilor Cupei DACIA 2019, Cristi Sugar/Vlad Colceriu. Cei care sunt în căutarea revanșei după ce în prima rundă a anului s-au clasat pe locul doi.  

În lupta la vârf este de așteptat să intre, ca și în Raliul Argeșului, și Dragoș Popa/Sorin Colceriu, dar și tânăra Cristiana Oprea, de această data alături de Diana Hațegan, în formula echipajului care a promovat intensiv conceptul Femei în Motorsport în ultimii ani. Li se alătură Dan Albuț/Cristian Bala, Artur Luca, la al doilea raliu alături de noul său copilot, Iulian Gheorghe, Radu Luca/Dorina Luca și Florian Popescu/Dragoș Badea. 2 echipaje sunt înscrise la categoria debutanți: Victor Supuran/Andrei Pintilii din partea Napoca Rally Academy și Dan Mândruț/Mihai Sandu.

În 2020 se vor disputa 6 etape iar clasamentul de final de an se va construi cu cele mai bune n-1 rezultate. În ceea ce privește competiția din acest weekend, vorbim despre o premieră: este vorba despre comasarea a două dintre cele mai frumoase raliuri din calendarul tradițional într-un singur eveniment, ce urmează să se desfășoare în prima zi în jurul Brașovului (17 iulie) iar în cea de-a doua la Odorheiu Secuiesc (18 iulie).

Accesul spectatorilor nu este permis pe probe, însă organizatorii au găsit soluția transmiterii în direct, online, a momentelor importante. Transmisia va fi asigurată de multiple camere de filmat, totul fiind procesat în cadrul unui studio mobil care va fi amplasat pe probele speciale. Totodată, fanii se vor bucura de un comentariu care va însoți imaginile, de interviuri cu piloții și de informații în timp real, direct în casele spectatorilor.

Programul Raliului Perla Harghitei Tess powered by Total:

Vineri, 17 Iulie – Județul Brașov

09:00 – 12:30           Shakedown (Hărman – Bod)

14:30                          Start festiv cumulat cu startul în raliu (Sala Sporturilor Dumitru Colibași)

14:53                          PS 1 – Poiana Brașov

15:31                          PS 2 – Pârâul Rece

18:04                          PS 3 – Râșnov

18:27                          PS 4 – Pârâul Rece

Sâmbătă, 18 Iulie – Județul Harghita

10:53                          PS 5 – Lueta

11:41                          PS 6 – Crăciunel

12:04                          PS 7 – Mărtiniș

14:22                          PS 8 – Lueta

15:10                          PS 9 – Crăciunel

15:33                          PS 10 – Mărtiniș

17:51                          PS 11 – Lueta (Power Stage)

18:30              Sosire festivă (Str. Rákóczi Ferenc, Odorheiu Secuiesc)

21:00              Festivitatea de premiere (Piața Marton Aron, Odorheiu Secuiesc)

Cupa DACIA 2020 are ca parteneri Dacia Finance – servicii de leasing, Viarom – construcții drumuri, Mival Class și Happy Credit. Parteneri tehnici sunt GT2i – marcă de produse echipamente protecție sport auto. Pentru al treilea sezon consecutiv, furnizorul anvelopelor de competiție pentru Cupa DACIA este Hankook prin Bucur Tuning. Partener media este Radio România Actualități, care după fiecare raliu le oferă ocazia piloților și copiloților care aleargă românește să își împărtășească direct din studio experiențele din mașina de curse, în cadrul emisiunii “Între Prieteni”.

Mai multe informații despre evoluția echipajelor și noutățile competiției monomarcă puteți găsi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina facebook Cupa Dacia și pe contul de instagram @cupadacia.

Lista echipajelor înscrise la Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total, etapa a doua a ediției a 14-a a Cupei Dacia: 

1. C.Oprea/D.Hațegan

2. R.Badiu/R.Fetean 

3. D.Albuț/C.Balea

4. F.Popescu/D.Badea 

5. C.Sugar/V.Colceriu

6. A.Luca/I.Gheorghe

7. D.Popa/S.Colceriu

8. R.Luca/D.Luca

Debutanți

9. V.Supuran/A.Pintilii

10. D.Mândruț/M.Sandu

*Se acordă 4p bonus pentru participare 

Facebook Comments