Raul Badiu face ”dubla” în Cupa DACIA 2020

Share this:

Raliul Perla Harghitei Tess, cea de-a doua rundă a Campionatului Național de Raliuri Betano 2020, a avut la start și 10 echipaje care au luat startul în Cupa DACIA, ceea ce înseamnă o cincime dintre concurenții aflați la start în elita raliurilor de la noi. 

Întrecerea a venit cu o premieră, propunând, într-un format inedit, cele mai interesante probe ale Raliului Brașovului Tess și Raliului Perla Harghitei. Evident, după succesul de la Raliul Argeșului, Raul Badiu, deja dublu campion al Cupei DACIA, era omul de învins. Raul, care se pregătește pentru provocările din Campionatul Mondial de Raliuri Juniori (JWRC), și-a impus însă ritmul. Și de această dată a obținut cel mai bun timp pe toate probele speciale. Astfel, și-a trecut în cont cel de-al doilea succes stagional, ca și prima poziție în Power Stage. Mai mult, a oferit modelului Sandero și un succes la clasa RC5, într-o dispută în care s-au aflat și competitorii celeilalte competiții monomarcă din Campionatul Național de Raliuri Betano. 

”A fost un raliu extrem de interesant, în special ca urmare a faptului că în Harghita am parcurs probele în sens invers. Lucru care a necesitat un plus de concentrare la recunoașteri. Mărturisesc că mi-au plăcut în actualul format, pentru că am simțut că au pus probleme suplimentare și ne-au solicitat suplimentar. Mă bucur că am izbutit să am un ritm ridicat și că am o bază solidă pentru pregătirea etapelor din JWRC”, a declarant, la final, Raul Badiu.

Cristi Sugar si Vlad Colceriu, echipajul care i-a secondat în Raliul Argeșului, și care este câștigătorul ultimei ediții a Cupei DACIA, era creditat drept principal rival al cuplului Raul Badiu / Rareș Fetean, iar în primele două probe de la Brașov au stat în ”coasta” acestora. Pe PS3, Râșnov, un viraj pe care, recunoștea Cristi cu umor, l-a abordat cu prea mult entuziasm, l-a obligat la ieșirea temporară din cursă. Au revenit în SuperRally, dar timpul pierdut i-a privat pe Cristi și Vlad de un rezultat pozitiv. 

Au rămas cu satisfacția că, din punctul de vedere al clasării pe probele speciale, au fost la nivelul lui Dragoș Popa și Sorin Colceriu, cei care aveau să termine întrecerea pe locul secund. Mai exact, de 5 ori al doilea timp (între care, în cazul lui C. Sugar / V.Colceriu, și pe Power Stage) și de 3 ori a treia performanță a probei. 

După D.Popa/S.Colceriu, care, iată, urcă pe podium la acest raliu, după ce în Argeș terminaseră pe 4, regăsim echipajul Victor Supuran / Andrei Pintilii. Victor, aflat la numai a doua întrecere în raliuri, după un sezon de viteză în coastă, obține primul podium al carierei în ”generalul” Cupei DACIA. În plus, s-a clasat pe locul 4 în ierarhia Juniorilor și pe 5 în întrecerea debutanților din campionat. 

Următoarea etapă Cupa DACIA 2020 este Raliul Sibiului, programat în perioada 14-15 august. O adevărată provocare, și nu doar pentru că se schimbă suprafața. Întrecerea ce reprezintă prima rundă de macadam a anului revine pe suprafața și probele care au făcut-o celebră inclusiv în Europa. Iar pentru mulți dintre concurenții care aleargă românește este primul prilej de a evolua pe aceste speciale. Așadar, o provocare suplimentară, asupra căreia vom reveni. Cu atât mai mult cu cât Sibiul marchează și jumătatea acestui sezon special, cu un calendar care, din pricina pandemiei, este într-un format cu numai 6 runde, derulat pe sistemul N-1.

Cupa DACIA 2020 are ca parteneri Dacia Finance – servicii de leasing, Viarom – construcții drumuri, Mival Class – reparator Renault și Happy Credit – servicii de credit. Parteneri tehnici sunt GT2i – marcă de produse echipamente protecție sport auto. Pentru al treilea sezon consecutiv, furnizorul anvelopelor de competiție pentru Cupa DACIA este Hankook prin Bucur Tuning. Partener media este Radio România Actualități, care după fiecare raliu le oferă ocazia piloților și copiloților care aleargă românește să își împărtășească direct din studio experiențele din mașina de curse, în cadrul emisiunii “Între Prieteni”.

Mai multe informații despre evoluția echipajelor și noutățile competiției monomarcă puteți găsi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina facebook Cupa Dacia și pe contul de instagram @cupadacia.

Clasamentul general Cupa DACIA 2020 după a doua etapă, Raliul Perla Harghitei Tess:

  1. R.Badiu/R.Fetean – 78p
  2. D.Popa/S.Colceriu – 56p
  3. C.Sugar/V.Colceriu – 49p
  4. V.Supuran/A.Pintilii – 44p
  5. D.Albuț/C.Balea – 41p
  6. R.Luca/D.Luca – 32p
  7. A.Luca/I.Gheorghe – 31p
  8. F.Popescu/D.Badea – 28p
  9. H.Balea/M.Luncan – 28p
  10. C.Oprea/D.Hațegan – 21p
  11. M.Dumitrescu/B.Nițescu – 17p
  12. S.Procopiu/M.Stanciu – 16p
  13. D.Rusciuga/C.Vârban – 11p
  14. D.Mândruț/M.Sandu – 4p

*Se acordă 4p bonus pentru participare

Foto de Simcat

Facebook Comments