Start în Cupa DACIA 2021!

Share this:

Cupa Dacia ediția a 15-a începe în acest weekend la Brașov în cel mai longeviv raliu al României ,pe locul unor dueluri auto istorice , pe probe de legendă , precum „Poiana” sau „Babarunca”. Deși cursa avea în programul inițial probe speciale complet noi pentru echipaje, organizatorii  au revenit, din fericire, la o forma mai clasică.

Vineri, în prima zi doar PS “Poiana” pe noapte va ramane între probele clasice  , noutățile programului fiind cele patru probe speciale din zona Făgăraș. 

In ziua a II-a sâmbătă revine în program cunoscuta probă specială Babarunca, una dintre cele mai lungi și tehnice probe de raliu din campionat, piatra de încercare pentru piloți. Locul de regrupare înainte de startul în sens invers este stabilit într-un  cadru de excepție la poalele Munților Ciucaș  și nu la Cheia cum se întampla în anii trecuți .

Tess Rally Brașov powered by ProX va avea parte de o altă premieră în 2021: festivitatea de start a competiției va include și decernarea premiilor pentru campionii din sezonul trecut ,deoarece Gala Campionilor nu a putut fi organizată în finalul lui 2020.

Vineri competiția începe în zona Făgăraș cu două probe speciale noi  „Făgăraș” (9,9 km ) și „Șoarș” (12,35 km), care vor fi parcurse de două ori , în buclă.  

Ziua se va  încheia cu  parcurgerea pe întuneric a urcării dintre Brașov și Poiana Brașov. Aceelasi traseu pe zi , în coborare va fi  parcurs în incheierea raliului în regim de Power Stage, sâmbătă după-amiază.

Echipajele din Campionatul Național de Raliuri vor avea de parcurs un total de 118 kilometri în regim competitional. 

Program Tess Rally Brașov powered by ProX 2021:

  • Joi, 25 martie
    • 14:00 – 18:00 – Shakedown Crizbăv – Dumbrăvița
    • 19:30 – Start Festiv în Piața Sfatului
  • Vineri, 26 martie
    • 13:18 – PS1 „Făgăraș 1” – 9,90 km
    • 13:36 – PS2 „Șoarș 1” – 12,35 km
    • 16:04 – PS3 „Făgăraș 2” – 9,90 km
    • 16:22 – PS4 „Șoarș 2” – 12,35 km
    • 19:15 – PS5 „Poiana” – 10,8 km (noapte)
  • Sâmbătă, 27 martie
    • 11:08 – PS6 „Babarunca” – 26,05 km
    • 13:41 – PS7 „Muntele Roșu” – 26,05 km
    • 16:19 – PS8 „Poiana Brașov” – 10,8 km (Power Stage)

La startul Cupei Dacia 2021 , etapa 1 Raliul Brasovului , s-au inscris pe lista preliminară de start urmatoarele echipaje Ș

43         Dan Albut/Florian Petrisor                           Dacia Logan 

64         Horea Balea/ Dorian Fazacas                       Dacia Sandero 

75        Dragos Popa / Vlad Colceriu                         Dacia Sandero 

76        Radu Luca/ Dorina Luca                                 Dacia Sandero 

82        Roland Csato /Sandor Czikos                        Dacia Sandero 

92        Adrian Dragan /Valentin Bradatan               Dacia Sandero

97        Victor Supuran /Mihai Supuran                    Dacia Sandero 

405      Constantin Tudose/Eduard Rogozan           Dacia Sandero 

409      Daniel Gugu/Mihai Stanciu                            Dacia Logan 

416      Razvan Ungureanu/ Tudor Penisoara          Dacia Sandero 

426      Bogdan Popescu/Ana Maria Calea                Dacia Sandero 

Pronosticurile pentru titlul de campion al Cupei Dacia 2021 sunt greu de dat , mulți pretendenți, nefiind prezenți la startul Raliului Brașovului.  

Se prefigurează adevarate bătălii între echipajele cu experiența sezonului 2020 conduse de Victor Supuran, Dragoș Popa ,Horia Balea, Teodor Dănilă si noii veniti  Roland Csato,  Răzvan Ungureanu și Constantin Tudose. “On the top” cu vastă experiență în Cupa Dacia , Adrian Drăgan copilotat de Valentin Brădățan , “press-ari” binecunoscuți , vin hotărâți să nu facă o simplă plimbare. 

De menționat că jumătate din echipajele prezente la startul Cupei Dacia sunt noi veniți , iar trei sunt debutanți 

Reamintim ca în 2021  introducem clasamentul Cupa DACIA START, cu obiectivul de a readuce în joc clasicul Logan 1.6 MPi 95CP/145Nm. 

Ca element de noutate Cupa Dacia 2021 a încheiat un parteneriat strategic cu Prima TV care susține mediatic competiția noastră în emisiunile informative FOCUS , adaugand valoare automobilistica 

sloganului de brand  CREDE IN TINE și alăturăndu-se dezideratelor Cupei ALEARGĂ ROMÂNEȘTE și START ÎN MOTORSPORT 

Cupa DACIA 2021 are ca parteneri Dacia Finance – servicii de leasing, Viarom – construcții drumuri, Mival Class și Happy Credit. Parteneri tehnici sunt GT2i – marcă de produse echipamente protecție sport auto. Pentru al patrulea sezon consecutiv, furnizorul anvelopelor de competiție pentru Cupa DACIA este Hankook prin Bucur Tuning. Partener radio este Radio România Actualități, care după fiecare raliu le oferă ocazia piloților și copiloților care aleargă românește să își împărtășească direct din studio experiențele din mașina de curse, în cadrul emisiunii “Între Prieteni”.

Cupa Dacia are parteneriate pentru fotografii cu SIMCAT (Catălin Stoia) si footage video cu RallyZOOM 

Mai multe informații despre evoluția echipajelor și noutățile competiției monomarcă puteți găsi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina facebook Cupa Dacia și pe contul de instagram @cupadacia.

Facebook Comments