Cupa DACIA pleacă spre Ardeal

Share this:

La sfârșitul acestei săptămâni are loc Transilvania Rally, a doua etapă din cadrul Campionatului Național de Raliuri și prima etapă din cadrul TER – Tour European Rally, unde se va disputa și cea de-a doua etapă a Cupei DACIA 2017.

Cupa DACIA aliniază din nou la start 13 echipaje, dintre care 7 debutanți. Familia Cupei se mărește cu un echipaj – este vorba despre sibianul debutant Alexandru Ionetecu, care va concura alături de copilotul Dragoș Ghigolea pe o Dacia Logan. În această etapă revine în competiție și clujeanul Ioan Mihuț, secondat de Radu Gurămultă. În premieră pentru Cupa DACIA, Transilvania Rally va alinia la start 2 echipaje exlusiv feminine: Patricia Grigorescu/Francesca Maior și Cristiana Oprea/Ioana Stan, ambele concurând pe Dacia Sandero. Patricia Grigorescu, fiica recunoscutului pilot George Grigorescu, revine după mai mulți ani de absență în competiția monomarcă, alături de cel mai tânăr copilot din Campionatul Național de Raliuri: Francesca Maior debutează la doar 16 ani și este și ea dintr-o familie de automobiliști.

Se anunță o luptă interesantă pentru podiumul clasamentului general: juniorul Norbert Maior își propune să se ridice la nivelul așteptărilor și să aibă un rezultat bun la raliul “de casă”, cu atât mai mult cu cât rezultatul de la etapa brașoveană reflectă cu modestie parcursul său sportiv din ultima perioadă.

Pretendent la locul I este și Bogdan Talașman, care a fost încântat de trecerea de la Logan la modelul Sandero 0.9 TCe, cu ocazia primei etape a Cupei DACIA 2017 – Tess Rally Brașov: „A fost un raliu foarte bun pentru noi, chiar dacă suntem un echipaj nou format, cu o mașină nouă. M-am înțeles foarte bine cu Marcus, este începutul unei frumoase colaborări. Am încercat să ne adaptăm cât mai repede la noua mașină, să o cunoaștem și să creștem ritmul de la probă la probă. Vreau să felicit colegii pentru felul în care au mers, dar și organizatorul Cupei pentru faptul că a luat măsuri pentru a păstra egalitatea șanselor, lucru imperativ în cazul unei cupe monomarcă.”

“Veteranul” Cupei DACIA, Viorel Ivan, se declară și el încântat de nivelul competiției după prima etapă a sezonului, parcurgând Raliul Brașovului în formulă de “maxim attack” și dorindu-și o evoluție constantă pentru restul sezonului. În ceea ce privește locul I obținut ulterior verificărilor tehnice finale de la Tess Rally, Ivan a declarat că își dorește o luptă corectă, purtată exclusiv pe probele speciale.

Transilvania Rally va începe de joi, 4 mai, cu o serie de evenimente festive defășurate pe esplanada Cluj Arena – Sala Polivalentă: de la ora 16:00 vor fi organizate activități pentru copii – karting, tir cu arcul, facepainting, olărit și alte distracții – urmând apoi, de la ora 19:00, parada mașinilor de raliu, când pasionații de motorsport vor avea ocazia să își cunoască idolii în cadrul unor sesiuni de autografe. Celebrul chef Adrian Hădean pregătește un show culinar (19:45-20:15) pentru participanții la TER, seara încheindu-se cu Startul Festiv de la 20:15.

Vineri dimineața, 5 mai, va avea loc sesiunea de shakedown la Florești, urmând ca raliul efectiv să înceapă la ora 16:50, cu celebra probă Tarnița, reintrodusă în acest an.

Organizatorii clujeni au pregătit un itinerariu 100% asfalt format din 14 probe speciale ce însumează 160 km. O premieră în România este parcurgerea probei Florești după modelul circuitului – până la 5 mașini vor fi simultan pe probă, oferind publicului clujean un adevărat show.

Cele 13 echipaje care vor participa la a doua etapă a Cupei DACIA 2017 sunt:

  1. Norbert Maior/Dorin Pulpea – Dacia Sandero
  2. Viorel Ivan/Dumitru Gheorghe – Dacia Logan
  3. Bogdan Talașman/Marcus Andreoiu – Dacia Sandero
  4. Ioan Mihuț/Radu Gurămultă – Dacia Logan
  5. Patricia Grigorescu/Francesca Maior – Dacia Sandero
  6. Vlad Miculici/Ervin Sipos – Dacia Logan
  7. Ovidiu Costea/Robert Maior – Dacia Logan
  8. Gheorghe Alexandru/Ciprian Solomon – Dacia Sandero
  9. Alexandru Ionetecu/Dragoș Ghigolea – Dacia Logan
  10. Mihnea Mureșan/Andrei Hicea – Dacia Sandero
  11. Cristian Timisică/Mihai Căpeț – Dacia Logan
  12. Cristiana Oprea/Ioana Stan – Dacia Sandero
  13. Dragoș Popa/Sorin Colceriu – Dacia Logan

În 2017 Cupa DACIA are ca partener principal Unior Tepid, leader pe piața sculelor industriale de mână, și este susținută și de RCI Leasing, Viarom și Mival Class. Partenerii tehnici care mențin buna desfășurare a competiției monomarcă sunt Michelin – cea mai performantă alegere de anvelope, Oreca – principalul furnizor al kit-ului Sandero, Pilot – producător de accesorii auto.

Pentru mai multe detalii despre Cupa DACIA puteți vizita site-ul www.cupadacia.ro și pagina facebook Cupa Dacia.

Clasamentul general Cupa DACIA 2017 înainte de a doua etapă:

  1. V. Ivan / D. Gheorghe 32p
  2. B. Talașman / M. Andreoiu 23p
  3. M. Mureșan / A. Hicea 21p (Locul I debutanți)
  4. A. Mitre / B. Iancu 16p
  5. D. Zaharia / D. Plugaru 14p
  6. D. Gheorghe / C. Solomon 12p (Locul II debutanți)
  7. D. Popa / S. Colceriu 10p (Locul III debutanți)
  8. O. Costea / R. Maior 8p
  9. C. Timișică / M. Căpeț 6p
  10. C. Oprea / I. Stan 5p
  11. R. Luca / M. Stanciu 4p
  12. V. Miculici / E. Șipoș 4p
  13. N. Maior / D. Pulpea 0p

*Se acordă 4p bonus pentru participare

Facebook Comments