11 echipaje Cupa DACIA au acceptat provocarea primului macadam din 2017

Share this:

A treia etapă a Cupei DACIA 2017 schimbă suprafața de concurs, 11 echipaje urmând să evolueze pe macadamul de la Raliul Aradului, la finalul acestei săptămâni. Pretendentul la titlul Cupei DACIA 2017, Bogdan Talașman, schimbă încă o dată copilotul și se întoarce la vechiul material de concurs, Dacia Logan, iar liderul clasamentului, Viorel Ivan, este absent.

Raliul Aradului are anul acesta 9 probe speciale, dintre care 5 diferite, de-a lungul celor două zile de concurs, însumând 116,87 km. Ziua de vineri, 2 iunie, va începe cu shakedown-ul în localitatea Cheșinț, urmând ca echipajele să ia startul pe PS1 Frumușeni la ora 16:33. PS2 Șistarovăț se va disputa începând cu ora 17:36, urmată de o a doua trecere pe PS3 Frumușeni începând cu ora 18:49.

Spectatorii arădeni care nu au ocazia să vadă evoluția echipajelor pe probele din afară orașului pot veni în centrul Aradului, în zona Primăriei, pentru a urmări Supespeciala Arad care va începe la 20:07.

Ziua de sâmbătă începe cu o înșiruire de 3 probe care vor pune la încercare atât materialul de concurs, cât și concentrarea sportivilor: PS5 Conop de la ora 10:03, PS6 Nadăș – proba regină a raliului, de 21.70 km – de la ora 10:31 și PS7 Șistarovăț de la ora 11:49. Echipajele vor reveni în parcul de service, apoi vor mai parcurge încă o dată PS Conop și Nadăș, care va conta ca Power Stage.

Sosirea festivă a echipajelor va avea loc începând cu ora 18:15 pe podiumul din fața Primăriei Arad, urmând ca festivitatea de premiere să aibă loc tot acolo, de la ora 21:00.

Pentru a avea o privire mai amplă asupra pașilor pe care îi parcurge un echipaj în pregătirea unui raliu, am stat de vorbă cu echipajul ieșean Dan Zaharia/Dan Plugaru, care revineîn concurs cu lecția învățată după experiența de la Arad din 2016.

„Dorință, emoții, sacrificii. 3 cuvinte care pot caracteriza pe scurt ce înseamnă fiecare etapă de raliu pentru noi. Absența noastră de la etapa de la Cluj s-a simțit foarte tare, nu neapărat pe listele de înscrieri, ci în sufletele noastre din dorința de a progresa și de a înțelege mai bine noul material de concurs. Această absență ne-a motivat să facem tot ceea ce ne este cu putință pentru a putea ajunge la următoarea etapă, care se desfășoară săptămâna viitoare la Arad, pe macadam. Ȋn tot acest timp “liber” am lucrat la setările mașinii, am avut parte de teste‚ iar prima impresie este foarte bună. Pe macadam, feeling-ul este super cu Sandero, poate și din cauză că această suprafață este ca un drog pentru mine. Anul trecut am învățat de la Raliul Aradului cea mai importantă lecție la curse, „Never give up’’, după ce am ajuns de la extaz la agonie chiar dacă a fost cel mai greu raliu la care participasem. Eu alături de Dan suntem pregătiți pentru macadam-ul de la Arad, încălzirea am făcut-o la Brașov, iar munca noastră ’’in car’’ a fost perfectă. Totul a decurs cursiv și „safe”, iar asta pe mine mă bucură foarte mult. Abia așteptăm să luăm din nou startul alături de vechii și noii noștri parteneri și să ne distram pe probe alături de colegii noștrii de la Cupa Dacia. Doamne ajută să ne iasă ce ne-am propus și să țină fierul! Baftă tuturor!”

Echipajele Cupei DACIA care vor lua startul la Raliul Aradului 2017 sunt:

  1. Bogdan Talașman/Daniel Voinea
  2. Bogdan Năstase/Gavril Eduard
  3. Norbert Maior/Dorin Pulpea
  4. Vlad Miculici/Ervin Sipos
  5. Dan Zaharia/Dan Plugaru
    • Debutanți
  6. Dragoș Popa/Sorin Colceriu
  7. Cristian Timisică/Mihai Căpeț
  8. Ovidiu Costea/Robert Maior
  9. Cristiana Oprea/Ioana Stan
  10. Mihnea Mureșan/Andrei Hicea
  11. Alexandru Gheorghe/Ciprian Solomon

În 2017 Cupa DACIA are ca partener principal Unior Tepid, leader pe piața sculelor industriale de mână, și este susținută și de RCI Leasing, Viarom și Mival Class. Partenerii tehnici care mențin buna desfășurare a competiției monomarcă sunt Michelin – cea mai performantă alegere de anvelope, Oreca – principalul furnizor al kit-ului Sandero, Pilot – producător de accesorii auto.

Pentru mai multe detalii despre Cupa DACIA puteți vizita site-ul www.cupadacia.ro și pagina facebook Cupa Dacia

Clasamentul general Cupa DACIA 2017 înaintea celei de-a treia etapă:

  1. Ivan / D. Gheorghe 57p
  2. Mureșan / A. Hicea 48p (Locul I debutanți)
  3. Talașman / M. Andreoiu 41p
  4. Maior / D. Pulpea 34p
  5. Gheorghe / C. Solomon 22p (Locul II debutanți)
  6. Miculici / E. Șipoș 21p
  7. Mitre / B. Iancu 18p
  8. Popa / S. Colceriu 15.8p
  9. Timisică / M. Căpeț 14p (Locul III debutanți)
  • Zaharia / D. Plugaru 14p
  • Costea / R. Maior 12p
  • Mihuț/R. Gurămultă 12p
  • Oprea / I. Stan 10p
  • Ionetecu/D. Ghigolea 6p
  • Grigorescu/F. Maior 4.9p
  • Luca / M. Stanciu 4p

*Se acordă 4p bonus pentru participare

 

Imagini de RallyZoom.ro și ABimages.ro (Bogdan Barabas & Adi Torjoc)

Facebook Comments