Cea mai scurtă cale pentru a deveni pilot de raliuri

Share this:

Start la înscrieri în Cupa DACIA 2018

Mașini de curse, adrenalină, viteză, podiumuri și trofee…Oare câți șoferi și-au dorit să își ducă pasiunea spre noi limite, însă nu au descoperit calea către automobilismul sportiv? Ajunsă în ajunul celei de-a 12-a ediții, competiția Cupa DACIA vine și de această dată în întâmpinarea celor care vor să ia startul în motorsport și să devină piloți sau copiloți de raliu.

Competiția monomarcă Cupa DACIA se desfășoară în cadrul Campionatului Național de Raliuri, organizat sub egida Federației Române de Automobilism. Prima ediție a “Cupei” a avut loc în 2007 la inițiativa pilotului George Grigorescu, Maestru al Sportului în Automobilism și fondator al companiei de motorsport Mach 1 Sport. De atunci, peste 220 de sportivi și mii de fani au intrat în familia Cupei DACIA, cu ocazia celor peste 100 de evenimente organizate în diferite orașe din România, devenind astfel una dintre cele mai longevive competiții monomarcă din Europa.

Cupa DACIA promovează un produs de succes 100% românesc prin cele două tipuri de mașini de concurs folosite: Dacia Logan 1.6 MPi, modelul folosit în fiecare an încă din 2007, și noul Sandero 0.9 TCe, modelul dezvoltat chiar de Mach 1 Sport cu sprijinul unui grup de lucru de la Renault Technologie Roumanie și introdus oficial în 2016, care a avut rezultate excepționale în clasamentele naționale.

Pentru 2018, organizatorul Mach 1 Sport lansează un pachet atractiv și fiabil, complementar conceptului de rampă de lansare pentru tinerii care își doresc să concureze direct în Campionatul Național de Raliuri. Cupa DACIA oferă la acest nivel competițional cel mai bun raport performanță/costuri, dar și o serie de avantaje importante: premii în bani și în anvelope Michelin de competiție, echipamente și pachet media pentru echipaje, dar și o serie de regulamente atent configurate, care asigură egalitatea tehnică a mașinilor, lăsând astfel loc talentului și experienței umane autentice.

Cupa DACIA 2018 are programate în calendar un total de 7 etape, dintre care 4 pe asfalt și 3 pe macadam, astfel:

  1. Tess Rally Brașov 22-24 martie asfalt
  2. Transilvania Rally Cluj 2-5 mai asfalt
  3. Raliul Aradului 24-26 mai macadam
  4. Raliul Moldovei Bacău 14-16 iunie macadam
  5. Raliul Perla Harghitei 12-14 iulie asfalt
  6. Raliul Iașului 6-8 septembrie macadam
  7. Raliul Sibiului 4-6 octombrie asfalt

Unul dintre obiectivele principale ale competiției este popularizarea automobilismului sportiv printre tinerii care nu au avut contact până acum cu acest sport, astfel că debutanții care nu au certitudinea unui sezon complet, dar vor să își “testeze” aptitudinile, beneficiază de o taxă de înscriere provizorie, redusă cu 80% față de taxa completă, care le asigură participarea la 2 dintre etapele sezonului 2018.

Sunt invitați să alerge românește în acest sezon tineri începând cu vârsta de 16 ani, care își pot continua astfel cariera începută în karting sau în alte discipline ale automobilismului, dar și pasionați de viteză, care doar astfel pot debuta fără nicio altă experiență anterioară, direct la cel mai înalt nivel competițional – în cadrul Campionatului Național de Raliuri. Desigur, sunt așteptați la start și o mare parte dintre piloții sezonului anterior: Mihnea Mureșan (dublu campion al ediției 2017), Dan Zaharia, Andrei Mitre, Ovidiu Costea, Cristiana Oprea, Patricia Grigorescu, Viorel Ivan, Dragoș Popa – alături de copiloții lor.

Înscrierea în competiția Cupa DACIA 2018 se poate face online, pe site-ul www.cupadacia.ro, unde sunt puse la dispoziție formularul de înscriere și Regulamentul Sportiv 2018. Mai multe informații despre ediția din acest an vor fi publicate periodic și pe canalele de facebook, YouTube și instagram ale competiției Cupa DACIA.

 

Facebook Comments