Cupa DACIA ia startul pe macadam la Raliul Aradului

Share this:

Deja tradiționala trecere de pe asfalt pe macadamul de la Raliul Aradului aduce la start 10 echipaje care vor alerga românește weekendul acesta, în a doua etapă a Cupei DACIA 2019. Configurația probelor speciale și planul orar au rămas neschimbate de anul trecut, cu un total de 134 de km are se vor disputa în Campionatul Național de Raliuri, un traseu alunecos din cauza vremii capricioase din ultimele zile.

După abandonul de la Argeș, tânărul Andrei Mitre revine în concurs cu obiectivul recuperării punctelor pierdute, de data aceasta alături de copilotul Mircea Onofrei. De asemenea, echipajele Dragoș Popa/Sorin Colceriu, Dan Albuț/Cristian Bala și ieșenii Bogdan Gheorghiu/Andrei Pintilii revin și ei cu forțe proaspete, pregătiți să acumuleze puncte importante în clasamentul competiției monomarcă. Câștigătorii Cupei DACIA de la Argeș, Cristi Sugar/Vlad Colceriu, vor evolua pe suprafața lor preferată, așadar este de așteptat să obțină un avans considerabil în fruntea clasamentului după acest raliu. Vor lipsi însă de la start Daniel Rusciuga/Cristian Vârban, dar și echipajul feminin Cristiana Oprea/Diana Hațegan, ocupantele locului 2 general în Cupa DACIA după prima etapă a sezonului.

La start se vor afla și 4 debutanți și salutăm debutul în Cupa DACIA al echipajului Vlad Răducanu/Laurențiu Mandu (Sandero), dar și al pilotului de viteză în coastă Radu Benea, care se află la primul său raliu și dorește să experimenteze și această disciplină, beneficiind de experiența copilotului Andrei Hicea, pe modelul Logan. Din păcate, la Arad nu vor lua startul nici 2 dintre debutanții care au urcat pe podium la prima etapă din acest an, echipajele Horea Balea/Mihai Luncan și Dan Mândruț/Paul Pîrvan.

Totuși, reamintim faptul că în 2019 se va aplica regula celor mai bune n-2 rezultate în clasamentele de la finalul anului, astfel că echipajele absente își pot construi un calendar competițional care să profite de acest aspect în economia punctelor acumulate până acum.

Lista echipajelor înscrise în Cupa DACIA la Raliul Aradului 2019 este completată de Silviu Procopiu/Mihai Stanciu, Artur Luca/Mihai Căpeț și Florian Popescu/Alexandru Gheondea. Spectatorii sunt așteptați în această seară, joi 23 mai, de la 20:00 să ia autografe și să își cunoască preferații la Startul Festiv care va avea loc în fața Primăriei Arad.

Vineri dimineața, 24 mai, mașinile de concurs vor face primele teste premergătoare raliului în localitatea Cheșinț, urmând ca prima secțiune de probe speciale să înceapă după-amiaza. PS Frumușeni (12.95 km) va deschide raliul la 16:33, o probă lată, de viteză și prietenoasă pentru spectatori, care vor putea vedea 2 treceri pe această probă în aceeași zi. Urmează PS2 Șistarovăț într-o configurație de 18.53 km, apoi încă o trecere pe prima probă și revenirea în oraș pentru Superspeciala din centrul Aradului, care va începe la 20:17.

A doua zi de concurs este formată din bucla PS Conop (13km) – PS Nadăș (21.70 km), care se va parcurge de 2 ori, cu încă o trecere pe PS Șistarovăț intercalată între ele. PS Nadăș va aduce și în acest an punctele pentru Power Stage, cu un final spectaculos unde sunt așteptați mulți spectatori, în spațiul special amenajat de organizator.

Cele mai rapide echipaje vor fi premiate sâmbătă seara pe podiumul amenajat în fața Primăriei Arad. 

Cupa DACIA 2019 are ca partener principal ROMGAZ, iar parteneri sunt Dacia Finance – servicii de leasing, YATO – marcă de scule și echipamente de lucru mecanice și pneumatice, BOSCH Service – producător piese auto. Parteneri tehnici sunt VALEO Lighting – marcă de faruri auto, ORECA – marcă de produse echipamente protecție sport auto, PILOT – marcă de produse auto. Pentru al doilea sezon consecutiv, furnizorul anvelopelor de competiție pentru Cupa DACIA este Hankook prin Bucur Tuning. Partener media este Radio România Actualități, care după fiecare raliu le oferă ocazia piloților și copiloților care aleargă românește să își împărtășească direct din studio experiențele din mașina de curse, în cadrul matinalului Prietenii de la Zece.

Mai multe informații despre evoluția echipajelor și noutățile competiției monomarcă puteți găsi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina facebook Cupa Dacia și pe contul de instagram @cupadacia.

Clasamentul general Cupei DACIA 2019 înainte de a doua etapă, Raliul Aradului:

  1. C. Sugar/V. Colceriu 34p
  2. C. Oprea/D. Hațegan 24p (nu participă)
  3. H. Balea/M. Luncan 22p (nu participă)
  4. F. Popescu/A. Gheondea 17p
  5. D. Mândruț/P.Pîrvan 16p (nu participă)
  6. S. Procopiu/ M. Stanciu 14p
  7. A. Luca/M. Căpeț 10p
  8. D. Albuț/C. Bala 4p
  9. D. Rusciuga/C. Vârban 4p (nu participă)
  10. D. Popa/S. Colceriu 4p
  11. B. Gheorghiu/A. Pintilii 4p
  12. A. Mitre/R. Maior 0p
  13. V. Răducanu/L. Mandu 0p (prima participare)
  14. R. Benea/A. Hicea 0p (prima participare)

*Se acordă 4p bonus pentru participare

Foto de RallyZoom.ro

Facebook Comments